Sztárok

Agydaganattal műtötték, de visszatért a pályára a 19 éves focista, Herjeczki Kristóf

Hihetetlen, amit Herjeczki Kristóf átélt, pedig még csak 19 éves. A Budapest Honvéd focistáját két éve agydaganattal diagnosztizálták, de ő már akkor tudta, hogy vissza fog térni a pályára – így is lett!

Nemcsak a pályafutását temették, az élete is veszélyben volt. Herjeczki Kristófot másfél éve agydaganattal műtötték, ma már a magyar bajnok Budapest Honvéddal küzd a címvédésért. A sportoló csupán 17 éves volt, amikor rákot diagnosztizáltak nála. “Olyanokat mondtak, hogy felejtsem el a futballkarrieremet, örüljek, ha egyáltalán életben maradok” – mondta az M4Sport kamerái előtt Kristóf. 

Bár nem mindenki olyan szerencsés, hogy sikerül felépülnie egy ilyen súlyos betegségből, de a csapattársai szerint Krisu igazi harcos, akinek ezt is sikerült véghez vinnie. “Egyáltalán nem is lehetett látni rajta, hogy ő ilyen komoly betegséggel küzd. Mi is próbáltunk minél többet tenni azért, hogy ő se érezze rosszul magát” – emlékezett vissza Kristóf csapattársa, Gazdag Dániel

Agydaganattal műtötték, de visszatért a pályára a 19 focista, Herjeczki Kristóf

A sportoló azt mondja, a környezete már hamarabb észrevette rajta, hogy valami nincs rendben. “Voltak elbambulásaim, több, mint a megszokott. Eleinte nem foglalkoztam ezzel, nem tudtuk mitől van. Aztán később előfordult, hogy félrebeszéltem, ekkor a szüleim úgy döntöttek, el kell mennem kivizsgálásra, hogy megtudjuk, mi a helyzet. Az első vizsgálatnál kiderült, hogy epilepsziám van, ezért kellett koponya MR-re, ott pedig rájöttek, hogy agydaganatom van” – mondta Kristóf, akinek a szülei sokkal rosszabbul reagáltak a rossz hírre, mint ő maga. 

Agydaganattal műtötték, de visszatért a pályára a 19 focista, Herjeczki Kristóf

Végül műtétre került a sor. Szerencsére jóindulatú daganatot távolítottak el, így három héttel az operáció után Kristóf már iskolába járhatott, fél évvel később pedig fejvédőben ugyan, de ismét a focipályán lehetett. “Nagyon sokan aggódtak értem, és sok erőt kaptam a környezetemből. Mindenki egy kicsit benne van abban, hogy felépültem, és itt tudok lenni.” A focistára már alapemberként számítanak az NBI-ben, a célja, hogy megvédjék bajnoki címüket, és minél jobb teljesítményt nyújtson. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top