Sztárok

Frei Tamás extrém körülmények között nyaral

Frei Tamás hosszabb időre kétezer méter fölé költözött a Mont Blanc közelében.

“Sátor, kemény sajt, hegyi pásztorok szalámija, fürdés a gleccserek olvadó patakjaiban és éjszakázás egyedül, sátorban, közel nulla fok körüli hidegben” – vázolta a körülményeket  Frei Tamás, aki nem mindennapi utazásra vállalkozott, hogy előcsalogassa a benne lévő ősembert, azaz a természetközeli énjét.

“Állítólag 72 óra kell ahhoz, hogy egyedül, kint a természetben újra meghalljuk a ma már sosem hallott zörejeket. Ez az élmény olyan relaxációt nyújt, olyan kikapcsolódást, amilyet semmilyen más nyaralás nem adhatmagyarázta Frei Tamás. “Már két nap után éreztem, hogy hallom, érzem, amit előtte nem, aztán még inkább felnyílt bennem az »ősember«, a nem használt érzékszervek beindultak, és a negyedik éjszaka előtti este, sátorállításkor már olyan magától értetődő módon szórtam el a sátor körül a hangyákat elterelő kenyérmorzsát, mintha mindig is ezt csináltam volna. A jéghideg hegyi patakok már nem rémisztettek, hanem jólesett beléjük feküdni, megfürdeni, és a kövekben kapaszkodni, hogy el ne sodorjon a víz” – írta a közösségi oldalán.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top