Sztárok

Nem is hinnéd, mennyi sztár vendégeskedett a Miami Vice-ban

Hamarosan rebootolják a Miami Vice-t is. A nyolcvanas évek legendás krimisorozatának feltámadására készülve azt vesszük számba, ki kapott vendégszerepet egy-egy epizódban a korabeli vagy későbbi hírességek közül. Röviden és tömören: majdnem mindenki.

Mint néhány hete kiderült, Vin Diesel produceri közreműködésével sok más klasszikus sorozathoz hasonlóan hamarosan a Miami Vice-t is rebootolják. Hogy mi sül ki a dologból, az nyilván kétesélyes, de annyiból azért lehetünk a szokásosnál kicsit optimistábbak, hogy ezt a brandet egyszer már egész hitelesen sikerült új életre kelteni a moziban – és talán az is reménykedésre ad okot, hogy ennél a sorozatnál elég egyértelmű, mit kell kipipálni a készítőknek ahhoz, hogy az új változat is népszerű legyen.

Először is szükség van ikonikus ruhákra. Aztán kell pár nagyon menő autó és hajó is. Figyelmet kell fordítani a fegyverekre, továbbá nem szabad megfeledkezni a nagy koncentrációban adagolt jó zenékről sem. És végül, de nem utolsósorban kötelező felvonultatni epizódonként három-négy olyan vendégszereplőt is, akiknek vagy szép karrierre van kilátásuk színészként, vagy már régóta a csúcson vannak a szórakoztatóiparban, leginkább zenészként, ugyanis az eredeti Miami Vice készítőinek erre is volt gondjuk mindig. Hogy felidézzük, mennyire, és hangolódjunk egy kicsit az új produkcióra, átböngésztük a régi mellékszereplők terjedelmes listáját, és kiválogattuk róla a legmeglepőbb és a legmenőbb neveket. Mindenkit lehetetlen volna felsorolni, de az már ennyiből is látszik, hogy magasan van a léc a reboot számára.

Don Johnson és Philip Michael Thomas, a Miami Vice sztárjai (Fotó: Profimedia)
Don Johnson és Philip Michael Thomas, a Miami Vice sztárjai (Fotó: Profimedia)

Bruce Willis

1984-ben, a sorozat első évadának hetedik részében bukkant fel az akkor még teljesen ismeretlen majdani akcióhős. Egy fegyvercsempészt alakított, és egyáltalán nem úgy nézett ki, mint valami zöldfülű kis színész.

Elképesztő végignézni, mennyi sztár vendégeskedett annak idején a Miami Vice-ban

Giancarlo Esposito

A Breaking Bad és a Better Call Saul Gus Fringje az első két évadban háromszor is felbukkant a Miami Vice-ban, mindig egy újabb mellékszerepben: először egy drogfüggőt, aztán egy verőembert, majd egy dílert játszott. Mindet hitelesen alakította, de valljuk be, így utólag elég meglepő a merev arcú nagybani drogkereskedő Fring kölyökképű kiadását látni.

Elképesztő végignézni, mennyi sztár vendégeskedett annak idején a Miami Vice-ban

Gene Simmons

Persze mindig van feljebb. Aki nem követte fanatikusként a Kiss zenekar történetét, és így kimaradt a banda arcfestés nélküli éveiből is, az nyilván meglepve veszi tudomásul, hogy az a fehér inges alak (egész pontosan: drogdíler) ott a kanapé mögött a zenekar általában démonnak maszkírozott basszusgitáros-énekese, a magyar származású Gene Simmons. Mindenesetre ő az.

Elképesztő végignézni, mennyi sztár vendégeskedett annak idején a Miami Vice-ban

Iman

A szomáliai származású modell, David Bowie későbbi felesége a második és a negyedik évadban is játszott. Főleg utóbbi az érdekes: egy elvetemült sorozatgyilkost alakított, aki klubokban vadászik sebezhető egyedülálló férfiakra. Kissé karakteridegen, igaz?

Dawid Bowie és Iman (Fotó: Profimedia)
Dawid Bowie és Iman (Fotó: Profimedia)

Liam Neeson

A sztár már 34 volt, amikor eljátszott egy ír terroristát a Miami Vice-ban, de mivel viszonylag későn kezdte tévés és filmes pályafutását, és még ehhez mérten is későn futott be a Schindler listájával, többé-kevésbé ő is az ismeretlen arcok közé tartozott a sorozatban.

Helena Bonham Carter

A ma már kissé kopaszodó Helena Bonham Carter kezdő létére kicsit komolyabb szerepet kapott a többségnél a Miami Vice-ban: Sonny Crockett gyógyszerfüggő orvosbarátnőjét alakította két egymás utáni epizódban, akit végül csak azért nem jegyzett el a nyomozó, hogy Connecticutba mehessen egy speciális elvonókúrára.

Melanie Griffith

A főszereplő Don Johnson felesége is felbukkant a harmadik évadban – aminek a pikantériája az, hogy a háromszor összeálló, majd háromszor szakító pár itt éppen nyolcéves különléte kellős közepén járt (Griffith Steven Bauerrel, Johnson pedig Patti D’Arbanville-lel élt ekkoriban). A színésznő egy üzletasszonyt alakított.

James Brown

A negyedik évad hetedik epizódjához a soul keresztapját is sikerült megnyerni egy kisebb szerepre. James Brown nem kalandozott messzire a valóságtól: egy híres énekest játszott.

Leonard Cohen

Talán minden más zenésznél meglepőbb volt Leonard Cohen felbukkanása – főleg, hogy a legendás énekes-dalszerző és költő az Interpol keménykezű franciaországi vezetőjét alakította. 

Phil Collins

A sorozat legemlékezetesebb zenés jelenetsora vitán felül Phil Collinsnak és az In the Air Tonightnak köszönhető (sokan a tévétörténet legjobbjának is tartják ezt a néhány percet), ráadásul nem is ez volt a Genesis-frontember egyetlen zenei hozzájárulása a Miami Vice-hoz, úgyhogy természetesen megkapta ő is a maga szerepét, ahogy illik. A színészetet iskolában is tanuló sztár a szélhámos Phil Mayhew-t játszotta el a második évadban.

Benicio Del Toro

A mára pont elég nagy sztárrá nőtt Benicio del Toro egyik legelső szerepét játszotta a harmadik évad 23. epizódjában: a büntetett előéletű színészt, Pitót keltette életre. Megjelenése olyannyira maga volt a nyolcvanas évek, hogy még Don Johnson imidzsére is árnyékot vetett.

Elképesztő végignézni, mennyi sztár vendégeskedett annak idején a Miami Vice-ban

Ben Stiller

Nem vicc: még a szinte kizárólag vígjátékokban utazó – és fogpiszkálókkal beszélgető – Ben Stiller is a Miami Vice-ban kezdte. Csalóból lett kegytárgybolt-tulajdonost játszott a negyedik évad negyedik epizódjában. Jó, mi?

Elképesztő végignézni, mennyi sztár vendégeskedett annak idején a Miami Vice-ban

Julia Roberts

A házasságát egyetlen titokra alapozó Julia Robertsnek elég gyorsan magasra ívelt a karrierje, de azért a legelején még neki is belefért, hogy eljátssza egy drogbáró asszisztensét a Miami Vice negyedik évadának utolsó részében. Az említett gyors befutás miatt elég szokatlan élmény így utólag egy mellékszerepben látni.

És hogy azért mégse maradjon ki senki, zárásul íme egy videóban az összes neves Miami Vice-vendégszereplő Annette Beningtől Miles Davisen és Frank Zappán át Laurence Fishburne-ig:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top