Sztárok

Ez áll Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének útjában

Harry herceg és Meghan Markle nagy bejelentését már mindenki várja. Azonban Károly herceg fiának mostani nyilatkozataiból és egyre komorabb, ritkábban mosolygó arcából sokan azt szűrik le, hogy Harry soha nem veheti el feleségül Meghant…

Szinte alig készült róluk közös fotó, mégis mindenki úgy érzi, hogy ez a kapcsolat most más. Barátai szerint Meghan az oka annak, hogy Harry herceg ennyire megnyílt a sajtónak és az embereknek, és őszintén beszélt édesanyja elvesztéséről. Arról a fájdalomról, amit akkor érzett, amikor 12 évesen kellett végigmenetelnie London utcáin, anyja koporsója mögött. Arról az időszakról, amikor lázadt a monarchia ellen, amikor nem találta a helyét a királyi családban, és botrányt botrányra okozott. Arról, hogyan szelídült meg, milyen hatással volt rá imádott nagyanyja, II. Erzsébet királynő, és hogyan szeretnék megreformálni a monarchiát bátyjával, Vilmossal. Soha ennyi interjút nem adott Harry herceg, mint mostanában. Pedig nem könnyű időszak ez számára, hiszen augusztusban lesz 20 éve, hogy édesanyja egy autóbalesetben meghalt. Hogy mégis nyíltan beszél a fájdalmáról, a gyászról, és egyre több nyilvános eseményen vesz részt, az nem csak Vilmosnak és Katalinnak köszönhető. A herceg nagyon zárkózott mentalitású. Az, hogy ennyire nyitott és őszinte lett, az amerikai Meghannak is köszönhető, aki folyamatosan arra buzdítja Harryt, hogy beszéljen az érzéseiről.

Ez áll Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének útjában

Fotó: Getty Images

Rugalmas az udvar, de nem ennyire

Már több mint egy éve tart a kapcsolatuk, túl vannak az első közös karácsonyon, Meghan elkísérte Harryt egy lovaspóló-mérkőzésre, a nyáron két esküvőn is közösen vettek részt. A hírek szerint pedig Harry herceg már édesanyja egyik smaragdékszerét is kinézte, hogy elkészüljön a tökéletes eljegyzési gyűrű Meghan számára. A királynő, Károly herceg és Vilmosék is áldásukat adták ugyan a házasságra, de ennek feltételei vannak, és ezért olyan komor mostanában a herceg… Bár tény, hogy a monarchia ma már sokkal nyitottabb és elfogadóbb, mint 1936-ban volt, amikor VIII. Eduárd király lemondott a trónról, hogy elvegye az elvált asszony Wallis Simpsont, azért néhány dologban még mindig rugalmatlan az udvar.

Ez áll Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének útjában

fotó: Getty Images

Nem pucérkodhatna többet a filmvásznon Meghan

Meghan Markle amerikai színésznő, aki ideje nagy részét az Egyesült Államokban és Kanadában tölti. Ha a palota el is tekint Meghan családjának botrányos viselkedésétől, akkor is elvárnák a színésznőtől, hogy felhagyjon hivatásával, és az Egyesült Királyságba költözzön. Bár Katalin hercegné sem nemesi család sarja, ne felejtsük el, hogy Vilmos neje már főiskolásként megismerte a királyi család tagjait, együtt élt a herceggel, részesült olyan protokoll- és egyéb oktatásokban, amelyek nélkül még az eljegyzést sem tarthatták volna meg. Valamint teljesen lemondott választott civil szakmájáról, hogy eleget tegyen a királyi kötelezettségeknek. Nos, Harry az ötödik a trónöröklési sorban, így elvárják tőle, hogy éves szinten sokkal több helyen jelenen meg és képviselje a királynőt. Ezt pedig nem teheti meg, ha az Egyesült Államokban él a feleségével.

Arra pedig elég kevés az esély, hogy a brit királyi család egyik legnépszerűbb és legbefolyásosabb tagja távházasságban éljen, ahogyan annak is, hogy Meghan Markle egy esetleges esküvő után továbbra is pikáns, erotikus jelenteteket forgasson akár a jelenlegi sorozatában, akár új projektekben. Ahhoz, hogy lánykérés és esküvő legyen, Harrynek át kell vernie a családján a saját elképzelését, akár egy esetleges külföldi életről. Vagy Meghannak kell feladni választott hivatását és az otthonát, hogy az Egyesült Királyságban a Katalinéhoz hasonló életet éljen…

Ez áll Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének útjában

fotó: Getty Images

Hogy mekkora gond az, hogy a királyi család fiatalabb tagjai nem elég aktívak, azt az is jól mutatja, hogy míg a közel 100 éves Fülöp herceg 2015-ben 217 programon volt jelen, addig Harry, Vilmos és Katalin együtt sem vettek részt 200 hivatalos eseményen.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top