Sztárok

Robert Downey Jr. életét második házassága mentette meg

Legyünk őszinték. Robert Downey Jr. a 80-as évek óta Hollywood egyik szívtiprója. Ebből a szerepből igazán nehéz őt kiradírozni, és ezzel a kijelentéssel valószínűleg producer felesége, Susan Levin is egyetért. Pedig 15 évvel ezelőtt a legtöbben arra fogadtak volna, hogy Downey Jr. kinyírja magát a drogokkal…

Korábbi kapcsolataiban ugyanis képtelen volt drogok és alkohol nélkül élni, míg Susan oldalán lemondott ezekről a szerekről. Még 1985-ben, egy forgatáson jött össze Sarah Jessica Parkerrel. A színésznő azonban nem bírta sokáig elviselni Downey pusztító életmódját, és kiadta az útját. A színész 1992-ben házasodott meg először. Akkori választottja a szintén szakmabeli, Deborah Falconer volt, akivel 42 nap ismeretség után mondták ki az igent. Egyetlen gyermekük Indio Falconer Downey már a következő évben megszületett, ám még a fiúcska sem tarthatta vissza a színészt attól, hogy pusztító életmódját folytassa. Ki-be járkált a rehabokra, de egyik kezelés sem hozott sikert. 2001-ben tartóztatták le utoljára, akkor egy extra hosszú rehabilitációs kezelésre kötelezték, ám mire a bíróság kimondta az ítéletet, a neje már eldöntötte, hogy fiukkal együtt elhagyja a családi házat.

Deborah Falconerrel és Sarah Jessica Parkerrel az oldalán (Fotó: Getty Images)
Deborah Falconerrel és Sarah Jessica Parkerrel az oldalán (Fotó: Getty Images)

“Ő egy színész, én pedig civil vagyok”

Nem sokkal ezután, 2003-ban a Gothika film forgatásán találkozott Susan Levinnel. Downey Jr. háromszor hívta randevúra a nőt, ám az rendre elutasította. “Az járt a fejemben, hogy ő egy színész, nekem viszont igazi munkám van. Képtelenség, hogy ez működjön” –  vallotta be nő egy interjúban. Susan csak az után mondott igent, hogy a forgatások véget értek. Az eljegyzésre a nő 30. születésnapját megelőző este került sor, míg az esküvőt 2005 augusztusában tartották New Yorkban. Azóta pedig már megszülettek közös gyermekeik is, kisfiuk, Exton és kislányuk, Avri.

Susan Levin és kislánya Exton (Fotó: PuzzlePix)
Susan Levin és kislánya Exton (Fotó: PuzzlePix)

Eddig minden olyan, akár egy csöpögős cikkben a People magazin címlapján. Csakhogy ez a házasság nemcsak szerelmet, társat és két csodálatos gyermeket adott a színésznek, hanem megmentette Robert Downey Jr. életét. Susan a fő oka annak, hogy a színész 2003-ban sikeresen részt vett az elvonókúrán és immár hosszú évek óta tiszta tudott maradni. Bár Downey Jr. több interjúban is beszélt arról, hogy feleségének köszönheti józanságát, ám azt is mindig megjegyezte, hogy tudja, nem támaszkodhat a nejére ebben.

Fotó: Kevin Winter/Getty Images
Fotó: Kevin Winter/Getty Images

Minden tökéletes lenne, de…

Levin és Downey Jr. a házasságuk megkötése után is számos filmen dolgoztak együtt (Sherlock Holmes, Vasember 2) és ez sem mérgezte meg a kapcsolatukat. Saját produkciós irodát alapítottak, aminek a Team Downey nevet adták. Bár párkapcsolatukról nagyon keveset beszélnek, minden alkalommal, amikor megjelennek egy filmbemutatón, vagy díjátadón, Downey Jr. ugyanazzal a szerelmes csókkal mutatja meg a világnak, hogy a harmadik az igazi, és rajongással imádja nejét, immár 12 éve.

via GIPHY

Robert Downey Jr. boldogsága apró szépséghibával

A színész házassága szinte tökéletes, ám életében még mindig jelen van a drog és az alkohol. Na, nem ő a visszaeső, hanem nagyobbik fia, Indio követi őt ezen a veszélyes úton. A srácot 2014-ben letartóztatták kokainbirtoklás miatt. A színész azonnal a fia segítségére sietett, nemcsak az óvadékot fizette ki, de együtt kerestek Indio számára orvosi segítséget. Mire a fiú ügye lezárult a bíróságon, a srác már 18 hónapja tiszta volt.

Robert és fia Indio (Fotó: Profimedia)
Robert és fia, Indio (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top