Sztárok

10 dolog, amit nem tudtál a ma 58 éves Kevin Spacey-ről

Két Oscar, Golden Globe és Tony-díj bezsebelése után a ma 58 éves Kevin Spacey nyugodtan hátradőlhetne, és élvezhetné az életét. Ő korunk egyik leghíresebb és legsokoldalúbb színésze, aki a képernyőn, a moziban és a színpadon is bizonyított. De még mindig nem ismerjük igazán.

1. Így lógott be egy buliba

Spacey remekül utánozza a legnagyobb hollywoodi hírességeket. Ezt a képességét pedig fiatalon ki is használta. Egyszer Johnny Carson fiának adta ki magát, hogy beengedjék a Studio 54-be szórakozni. Spacey persze már akkor is színész volt, de alig ismerték.

2. Vele járt suliba

Bár ő volt Lex Luthor a Superman Visszatér című filmbe, sokkal közelebb áll egy másik szuperhőshöz. Kevin Spacey és a korábbi Batman, Val Kilmer ugyanis középiskolai osztálytársak voltak a Chatsworth High Schoolban. Amikor egyébként Kilmert kérdezték róla, úgy fogalmazott, hogy Spacey gyerekként csapnivaló színész volt, de azóta őt is túlszárnyalta. Ez így van.

3. Az a hang, majdnem aranyat ért

Kevesen tudják, hogy a ma 58 éves színészt még Grammy-díjra is jelölték 2006-ban. Bár a szobrocskát nem nyerte meg, hallgassátok meg, hogy melyik volt az a dal:

4. Mi az igazi neve?

A teljes neve Kevin Spacey Fowler, azonban amikor elkezdte bontogatni a szárnyait mint színész, lerövidítette. A Spacey valójában az apai nagyanyja leánykori neve volt.

5. Ha kell, tüntet

2011-ben az utcára vonulva tiltakozott a fehérorosz elnök, Alekszandr Lukasenko ellen. A londoni megmozduláson csatlakozott hozzá Jude Law is.

6. A különös testvér

Kevin Spacey egyik testvére Randy Fowler, aki limuzinsofőrként dolgozik (ma már saját vállalkozása van). És nem mellesleg Rod Stewart-hasonmás.

Kevin és Randy azonban nem nagyon beszélnek egymással. Randy szerint mindig is próbálta tartani a kapcsolatot híres testvérével, az azonban majd 25 éve tudomást sem vesz róla. Ő azonban örülne, ha végre rendeződne a viszonyuk. Ez persze a történet egyik oldala. Kevin igazából azért nem beszél a testvérével, mert az pénzért kiárusította a család legféltettebb titkát…

7. Az apja

A titoknak pedig köze van Spacey apjához, aki – mint azt már Randy pletykálkodásából mindenki tudhatja – az Amerikai Náci Párt tagja volt. A férfi amellett, hogy tagadta a holokausztot, gyakran erőszakolta meg saját gyermekeit is.

8. Imádott anyukája

A színész életében fontos szerepet töltött be az édesanyja, aki 1999-ben fia mellett volt, amikor az saját csillagot kapott a hírességek sétányán, és megannyi Oscar-gálára is elkísérte. Kathleen Ann Fowler zenész és költő volt. 2003-ban hunyt el.

10 dolog, amit nem tudtál a ma 58 éves Kevin Spacey-ről

Édesanyjával még 2002-ben
fotó: Jim Spellman/WireImage/Getty Images

9. Spacey a “troll”

A briteknél Benedict Cumberbatch, az amerikaiknál Kevin Spacey és Tom Hanks hajlamos mindig arra, hogy “széttrollkodjon” egy fotót. De melyik turista ne szeretné, hogy Kevin Spacey futás közben belelógjon a fotójába?

10 dolog, amit nem tudtál a ma 58 éves Kevin Spacey-ről

fotó: reddit.com / Via Twitter: @rossneumann

De erre az Oscar-gálán készült képre is mindenki emlékszik:

10 dolog, amit nem tudtál a ma 58 éves Kevin Spacey-ről

fotó: Ellen DeGeneres/Twitter via Getty Images

A saját kollégáit sem kíméli:

10 dolog, amit nem tudtál a ma 58 éves Kevin Spacey-ről

Matthew Perry és Conan O’Brien mögött a Bloomberg & Vanity Fair partiján még 2013-ban 
fotó: Dimitrios Kambouris/VF13/WireImage/Getty Images

10. Az ő élete

Szinte az első szerepétől kezdve azt pletykálják róla, hogy meleg. Spacey a lehető legütősebb és legőszintébb választ adja, valahányszor arról kérdezik, hogy kivel él együtt.

“Amerikai állampolgár vagyok, akinek joga van a magánéletéhez. Nem élek hazugságban, egyszerűen nem gondolom, hogy arról kellene beszélnem a nyilvánosságnak, hogy ki a párom. Van egy határ, ameddig beavatom az embereket az életembe, de ezt a határt soha nem fogom átlépni. Mindannyian mások vagyunk. Én is más vagyok ahhoz képest, ahogyan néhányan látni szeretnének.”

10 dolog, amit nem tudtál a ma 58 éves Kevin Spacey-ről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top