Sztárok

Kis híján tömegsírba helyezték Kozák Andrást

Az utolsó pillanatban mentették meg a 2005-ben elhunyt Kossuth-díjas színész sírhelyét. Kozák András földi maradványai majdnem tömegsírba kerültek.

Kozák András Kossuth- és Jászai-díjas színművész 2005-ben, 62 évesen hunyt el. Az egyetem után megfordult többek közt a Thália és a mai Pesti Magyar színházban, nyugdíjba vonulása előtt Székesfehérváron volt művészeti vezető. Számtalan színpadi szerepe mellett tévé- és mozifilmekben is szerepelt, a Kisváros című sorozatban például Barna László ezredest alakította.

Kis híján tömegsírba helyezték Kozák Andrást

Halálakor több színház is saját halottjának tekintette, és intézkedtek temetéséről, amely így nem özvegyére, a szintén színész Drahota Andreára hárult. A művésznő dolga mindössze annyi volt, hogy megadta a Farkasréti temetőnek saját elérhetőségeit.

Tavaly azonban Kozák András sírján feltűnt egy matrica, miszerint a “tisztelt hozzátartozó sírhellyel kapcsolatos egyeztetés érdekében” keresse fel a temető irodáját. Drahota Andrea így emlékszik vissza az esetre: “Vadidegen embertől kaptam levelet, hogy Kozák András sírján ott virít egy meghosszabbítás egyeztetése feliratú vörös papír. Elfogadhatatlan, kegyeletsértő és megalázó, hogy nem értesítik az élő hozzátartozót, hanem az elhunyt sírjára ragasztanak, aki nem tud védekezni ellene… hogy az emberek azt nézzék, hogy Kozák András sírhelye nincs kifizetve” – mondta a színésznő a Borsnak. “Az egyszerűen nem igaz, hogy nem tudják az elérhetőségeimet, mert mindent megadtam nekik” – tette hozzá.

Drahota Andrea kifizette volt férje sírhelyét újabb tíz évre, azonban ha nem tette volna, a temetőnek jogában állt volna eladni a helyet, ami azzal jár, hogy az elhunytat exhumálják, és egy névtelen közös sírba temetik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top