nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Az egész stáb kiállt Emma Stone mellett

Az egész stáb kiállt Emma Stone mellett

Nem csak Magyarországon, Hollywoodban is jelentős különbségek vannak a női és a férfi fizetések között. Ez ellen már többen felemelték a hangjukat, most pedig tettek is valamit ellene. Emma Stone legújabb filmjében a férfi színészek lemondtak a pluszpénzről.
NLCafé
f Ajánlom

Hamarosan nálunk is a mozikba kerül Emma Stone legújabb, Battle of the Sexes című filmje, amely a Billie Jean King és Bobby Riggs közti teniszmeccsről és az azt övező óriási médiavisszhangról szól. Minden idők legnézettebb sporteseményén King a nők egyenjogúságáért szállt harcba.

Emma Stone egy interjúban elmesélte, hogy a filmben szereplő férfiak megelégedtek kevesebb fizetéssel is annál, mint amit eredetileg ajánlottak nekik. A színészek így akarták kifejezni kiállásukat a színésznő és elvei mellett.

“Ez nem arról szól, hogy vannak a nők meg a férfiak. Ez arról szól, hogy mindannyian ugyanolyanok, egyenlők vagyunk, ugyanazt a tiszteletet és ugyanazokat a jogokat érdemeljük” – mondta Stone.

2015-ben Jennifer Lawrence elmesélte, mennyire mérges lett, amikor megtudta, mennyivel többet fizettek férfi partnereinek. Sienna Miller egyszer visszautasított egy szerepet, mert a felével is kevesebbet ajánlották annak az összegnek, amit férfi kollégája keresett.

BBC

Megosztás Facebookon