Sztárok

Meghalt Prodigy, a Mobb Deep rappere

42 éves korában, egy rosszullétet követően halt meg Prodigy, a Mobb Deep hiphopduó egyik fele. Az amerikai rapsztár halálának pontos oka egyelőre nem ismert, de az köztudott volt, hogy a zenész egy ritka betegséggel, a a sarlósejtes vérszegénységgel küzdött születése óta.

A rapper Albert Johnson néven született 1974. november 2-án New Yorkban. Zenészcsaládba született, nagyapja és annak testvére a jazz bepop korszakában alkottak.

Johnson már Prodigy néven hozta létre 1992-ben Havockal (Kejuan Muchita) a keleti parti hiphopduót, a Mobb Deepet, amely egy rövid szünetet leszámítva egészen mostanáig aktív formáció volt. A Mobb Deepet sokan sorolják a műfaj úttörői közé. Több mint hárommillió lemezt adtak el, és koncertjeik tömegeket vonzottak.

Meghalt Prodigy, a Mobb Deep rappere

Prodigynek voltak szóló projektjei is, és tavaly megjelent az első szakácskönyve, amelyben rendhagyó módon börtönkoszt összeállításához kínál recepteket.

A rapper pár napja Las Vegasban turnézott, amikor rosszul lett, és kórházba került. A halál okát még nem közölték, de Prodigy a születése óta küzdött egy ritka betegséggel, a sarlósejtes vérszegénységgel – írja a TMZ.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top