nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Pénz, bikini, világbéke: mi értelme valójában a szépségversenyeknek?

Pénz, bikini, világbéke: mi értelme valójában a szépségversenyeknek?

Itt a nyár, és egyre-másra koronáznak meg lányokat, akik innentől Nemzet Szépeként vagy Magyarország szépeként tengethetik életüket. Sarka Kata szépségversenyén a győztes a rangos Miss Worldre utazik. De tulajdonképpen miért léteznek még szépségversenyek?
NLCafé
f Ajánlom

Ezt a kérdést amúgy az elmúlt években már feltették mások is. A New York Times írója egyenesen középkori maradványnak nevezte, aminek a kötelező fűzőviseléssel együtt ki kellett volna halnia. Mégis, itt van a Magyarország Szépe, aminek ma este már a főpróbáját láthatjuk, és vasárnap este azt is megtudjuk, idén kit küldünk a Miss World világversenyre Kínába. 

Köztük van a következő Magyarország Szépe, aki majd a hazánkat képviseli a Miss World 2017-es versenyén
Köztük van a következő Magyarország Szépe, aki majd a hazánkat képviseli a Miss World 2017-es versenyén

Sarka Kata és Rogán Cecília a Magyarország Szépe felkészítő táborában megismerték a lányokat, és tartottak előválogatót, valamint négy háziversenyt is. A tehetséget és a bikinis megjelenést például külön díjazták, ahogy a legszebb arcú lányt is kiválasztották már. 

Már évek óta tudjuk azt is, mi a különbség a Miss World és a Miss Universe szépségversenyek között, láttunk már sok szép ruhát, dúskáltunk a kínos pillanatokban (bemutatkozást, amiből a fél világ viccet csinált, vagy mondjuk, amikor rossz lány fejére tették a koronát), és meghallgathattuk, hogy a szép lányok nemes célokért küzdenek. Ennek ellenére sem sikerült igazán megfejteni: miért léteznek a szépségversenyek egyáltalán? 

 

Megosztás Facebookon