Sztárok

A 17 éves Piros Zsombor a Roland Garros bajnoka

Folytatja a sikereket: Piros Zsombor juniorbajnok párosban a Roland Garroson.

“Magántanuló vagyok, a felkészülési időszakban általában reggel kondizom 1 órát, aztán 2 órát teniszezem. Ekkor már dél van, ebédelek, némi regeneráció, aztán jön a délutáni edzés. Van egy csoportos kondi és egy 1,5 órás edzés. A tanulás nem fér bele igazán, közepes tanuló vagyok, de nem sok időm marad tanulni. Nem tudom, hogyan fog beleférni a jövőben a tanulás az életembe, ezt még nem terveztük meg, folyamatos elfoglaltságot jelent a tenisz. Nem tudom, hogyan tudok majd egyensúlyt találni” – mondta Piros Zsombor korábban az NLCafénak.

Most a 17 éves Piros Zsombor a spanyol Nicola Kuhnnal az oldalán első kiemeltként a Vasil Kirkov, Danny Thomas amerikai kettőst győzte le 6:4, 6:4-re a Roland Garroson, így junior bajnokok lettek. Zsombornak ez a második korosztályos Grand Slam-sikere, miután januárban egyéniben az Australian Openen sem talált legyőzőre. Akkor mesélt a fiatal teniszbajnok a terveiről:

“Mindenképpen ki kell építenem egy masszív, erős izomzatot, hogy jobban bírjam a hosszabb meccseket is. Az elkövetkező pár év erről fog szólni leginkább. Az eredményemmel kaptam egy szabad kártyát a jövő évi felnőtt versenyre, de szavakat sem találok, mert ez egy hatalmas lehetőség.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top