Sztárok

Virtuózok 2017: Önállóságra vágyik Radu, a Virtuózok döntőse

Kis Radu zseniálisan hegedül, így jó eséllyel pályázik arra, hogy megnyerje a Virtuózok című műsort. Felkészülését édesanyja is segíti, bár a fiú már nem mindig igényli a tanácsait.

A kicsik korcsoportjában Abouzahra Amira, a tiniknél Kis Radu, míg a nagyok között Kristóf Réka győzött a közmédia Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutatójában, a pénteki élő döntőben.

Abouzahra Amira
Abouzahra Amira

A Virtuózok múlt pénteki döntője alatt a közönség is szavazhatott kedvencére a középdöntőbe jutott 27 tehetség közül. A Nézői Különdíj győztesét a Virtuózok végső fináléjában, június 2-án hirdetik ki. A közönség voksai alapján a következő adásban születik meg a három korcsoportgyőztes közül a zenei tehetségkutató idei abszolút nyertese.

Kristóf Réka
Kristóf Réka

Radu a döntő előtt elárulta, sokat köszönhet édesanyjának, de azért most már szeretne a saját lábára állni.

“Édesanyám a román operaházban játszik a zenekarban. Mindig segít. Mostanában mondtam neki, hogy hagyjon már egy kicsit. Nem rosszindulatból, hanem azért, mert most már megnőttem, és aki megnőtt, az nem igényelheti mindig az anyukája segítségét.”

Kis Radu
Kis Radu

A fiú a korcsoport döntőjében egyébként egy kifejezetten nehéz Sosztakovics-művet játszott briliánsan.

A zsűrit Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész mellett idén Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész alkotja.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top