Sztárok

Oszter Sándor ittas állapottal védekezik a vesztegetési ügyben

Újra bíróság elé állt tegnap Oszter Sándor, Kossuth- és Já­szai-díjas színművész, akit többedmagával vesztegetés és befolyással üzérkedés bűntettével vádol a Központi Nyomozó Főügyészség. Oszter az egyik vádlott, akinek a periratok szerint neves ügyvédeknél kellett közbenjárnia azért, hogy egy körözött bűnöző megússza a börtönt, írja a Bors.

Oszter Sándor az egyik vádlottja egy vesztegetési ügynek, erről március elején azt írtuk, hogy a hatóságok szerint Oszter Sándor és társai egy szökésben lévő bűnözőnek azt ígérték, hogy pénzért megmozgatják kapcsolataikat, és elsimítják a bírósági ügyét. A férfi állítólag több millió forintot adott át a vádlottaknak, aztán rájött, hogy becsapták. Oszter Sándor ezzel szemben azt állítja, hogy a férfi filmproducernek adta ki magát, és azt mondta, hogy filmet akar forgatni. “Az az igazság, hogy itt nekem tartoznak pénzzel – mondta a színművész. – Másfél millió volt a forgatókönyv, és két hetet forgattam. Bár az előforgatás volt, de akkor is dolgoztam. Önhibámon kívül kerültem bele az ügybe…”

Oszter Sándor ittas állapottal védekezik a vesztegetési ügyben

A helyzet azóta tovább bonyolódott, szerdán például újabb fordulatot vett, amikor a hatodrendű vádlottat, az ELTE egykori oktatóját hallgatták meg. Az ő vallomásra után Oszter bizakodóbban várhatta a következő tárgyalást, mivel amikor a bíróság arról faggatta az egykori ügyvédet, hogy mit gondol Oszter szerepéről, így válaszolt: “egy megbecsült ember, akinek nem lenne oka, sem lehetősége másokat megvesztegetni”. 

Lehet, ittas volt

Oszter Sándort csütörtökön hallgatta meg a bíróság, a Bors mai írása szerint ő a következőket mondta: “Emlékeim szerint másfélszer beszéltünk egymással telefonon. A beszélgetés tartalmára nem emlékszem, csak azt tudom, hogy a férfi, aki hívott, épp egy kukoricásban rejtőzködött a rendőrség elől” – kezdte cseppet sem szokványos vallomását a színművész.
Amikor a bírók szembesítették Osztert azzal, hogy a valóságban öt alkalommal csevegett a bűnözővel, így válaszolt: “Abban az időben sokat it­tam, nem tagadom, elképzelhető, hogy akkor hívott telefonon, amikor már po­haraztam.”

Oszter Sándor közel háromórás vallomástétele alatt többször hangsúlyozta, hogy neki ebben az ügyben nincsen semmilyen szerepe, azaz ugyanúgy, mint eddig, most is ártatlannak vallotta magát. A neve csak azért került az iratokba, mert közös filmet tervezett az egyik vádlottal, aki egyébként közeli kapcsolatot ápolt az említett bűnözővel. “A lelkiismeretem tökéletesen tiszta – nyilatkozta a lapnak Oszter a tárgyalási nap lezárása után. – Én teljesen jó­hiszemű voltam, velem mindössze egy, az ÁVH-ról szóló filmet terveztek forgatni, így kerültem a képbe.”

A per folytatódik tovább, a színész még nincs túl a nehezén. A bírák jelezték neki, hogy a következő tárgyaláson tovább faggatják.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top