Sztárok

Katalin hercegné félmeztelen fotói 450 millióba fájhatnak a pletykalapnak

Hatalmas kártérítést fizethet a francia lap a 2012-ben megjelentetett lesifotókért.

Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné 1,5 millió euró (vagyis mintegy 450 millió forint) kártérítést követel a Closer francia pletykamagazintól, amely 2012-ben félmeztelen fotókat közölt a hercegnéről.

Vilmos és Katalin egy magánbirtokon pihent a dél-franciaországi Provence-ban, amikor a fotókat távolról, teleobjektívvel készítették. A Closer 2012 szeptemberében közölte a felvételeket, amelyek megjelenése nagy botrányt kavart Nagy-Britanniában.

Károly herceg londoni hivatala, a St James Palace erőteljes hangú közleményben ítélte el az esetet, mondván a “francia magazin groteszk és igazolhatatlan módon taposott bele Vilmos és Katalin magánéletébe”, és emlékeztetett a Párizsban 1997-ben autóbaleset áldozatává vált Diana hercegnő halálára, akit élete utolsó pillanatáig hajszoltak bulvárfotósok.

Nem sokkal később a hercegi pár a magánszféra megsértése miatt büntetőfeljelentést tett a Párizs közeli Nanterre ügyészségén, és bírói végzéssel betiltották a fotók további megjelenését. Az ügyben hat ember – köztük három párizsi székhelyű fotós, a Closer egyik szerkesztője, valamint igazgatója, és a magazint kiadó vállalatcsoport vezérigazgatója – ellen emeltek vádat a francia hatóságok.

A bírósági tárgyaláson a hercegi pár nem vesz részt.

A La Provence regionális hetilaptól, amely szintén közzétett egy topless fotót Katalin hercegnéről, a felperesek 50 ezer euró kártérítést követelnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top