Sztárok

A népszerű színész segédmunkásként dolgozott, Magyar Attila büszke erre

Ma az ország egyik legkedveltebb színésze, de Magyar Attila élete nem volt mindig ilyen vidám. Évekig segédmunkásként dolgozott, mire foglalkoztatott színész lett.

Valószínűleg csak kevés olyan ember van az országban, akinek ne húzódna mosolyra a szája Magyar Attilát látva, aki korábban elnyerte a legjobb átváltozóművésznek járó Capitano-díjat a vígjátékok országos seregszemléjén, a Vidor Fesztiválon. A Madách és a Centrál Színház humorfaktora, színész, rendező, színházi író nagyban készül a júliusi #shakespearelive premierre, amit gyerekkori barátjával, Hajdu Steve-vel alkottak meg. De azt valószínűleg csak kevesen tudják az ország egyik legnépszerűbb színészéről, hogy évekig segédmunkásként dolgozott. 

Már gyerekként pokrócból és székekből épített “színpadot” otthon Magyar Attila, akinek szülei mindig udvariasan végignézték az előadást, de szinte soha nem nevettek a kisfiúk poénjain. Mindettől függetlenül Magyar Attilának már gyerekkora óta tart a színház iránti szenvedélye.

“Ötévesen láttam először Debrecenben a Hókirálynő című darabot, és teljes rettegésben ültem a nézőtéren. De persze elvarázsolt, ahogyan a Mikulás-ünnepségek is, nekem egyfajta színházi élmény volt mindegyik” – meséli a színész Barabás Évinek az RTL Klub Portré című műsorának április 30-i adásában. A színész azt is elárulja, hogy meglehetősen eleven gyerek volt.

Magyar Attila

“Már gyerekként sem akartam soha beállni a sorban. Iskolás koromban sokszor felvetettem, hogy nem lenne-e elég csak a dolgozatokra bejönni az iskolába? Hiszen nekem annyi minden más dolgom lenne. Például 12 évesen már egy amatőr színpad tagja voltam, ahol millió tennivalóm volt. De egyébként még akkor nem tudtam, hogy színész akarok lenni, csak jó volt a társaság, az egésznek volt egy euforikus öröme” – emlékszik vissza Attila, aki bevallotta, hogy végül az iskolát is otthagyta emiatt.

“Két és fél évig jártam nappali tagozatra a gimnáziumba, aztán otthagytam az iskolát és átmentem a »dolgozók gimnáziumába«. Akkor még el kellett mennie dolgozni annak, aki nem járt iskolába. Úgyhogy én két-három év alatt végigjártam a különböző szakmák alját és csúcsát, így lettem segédmunkás, plakátragasztó, kubikus, kisegítő kőműves és hidegburkoló mellett, de dolgoztam virágboltban is.”

Magyar Attila

Végül sikeresen felvételizett a Színművészetire, ahol megismerkedett Hajdu Steve-vel, és életre szóló barátságot kötöttek. Jelenleg is dolgoznak egy közös darabon, a #shakespearelive-on, amelynek júliusban lesz a premierje.

“Szeretnénk, ha a nézők Shakespeare emberi oldalát ismernék meg, aki ugyanúgy evett-ivott, jött-ment, tett-vett, mint bárki más. A mi darabunk kicsit hajaz a Szirtes Tamás által rendezett Szerelmes Shakespeare-re, de szeretnénk, ha a #shakespearelive-ot nagyon interaktív és élő lenne.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top