nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Kollagén és hyaluronsav, a feszes bőr titka?

Kollagén és hyaluronsav, a feszes bőr titka?

Bőrünk 75%-át kollagén alkotja. E jelentős vízmegkötő tulajdonságú összetett fehérje a bőr struktúrájának nélkülözhetetlen vázanyaga. A napsugárzás, a légszennyezés és az öregedési folyamatok nemtől függetlenül lassítják a kollagéntermelést, melynek első jelei a bőr öregedése és megfakulása, a mimikai ráncok megjelenése. A kollagén szájon át történő adása csökkentheti az életkorral járó mimikai ráncok mélységét, fokozhatja a bőr folyadéktartalmát.
NLCafé
f Ajánlom
Kollagén és hyaluronsav, a feszes bőr titka?

A kollagén egy fő fehérjerész a kötőszövetes állományon belül, melynek 27 különféle típusa ismert. Közülük az úgynevezett I-es típusú alkotja a bőr állományát, az inakat és a csontot.

 A bőrszövet szerkezetéért a fibroblasztok (kollagénalapú vázelemek), az elasztin, a hyaluronsav és az általa megkötött vízmennyiség a felelős. Ezek megfelelő mennyisége és minősége befolyásolja a bőr állagát. 

A fiatal arcbőr selymes, lágy és sima felszínű. Az idő előrehaladtával a bőr dermisz (irha) és az epidermisz (hám) rétegének szerkezete átalakuláson megy át. 

A kollagénsűrűség az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken. Ez a folyamat összefüggésben áll a bőr öregedésével járó elvékonyodásával.

Kollagén és hyaluronsav, a feszes bőr titka?

Az elasztikus rostok elvesztik integritásukat, és közelebb kerülnek a dermisz-epidermisz határához. A folyamat ráncok megjelenését, a bőr rugalmasságának elvesztését eredményezi. A dermiszben és epidermiszben is megtalálható hyaluronsav mennyisége az életkor előrehaladtával szintén folyamatosan csökken. Hatására a bőr szárazabbá, fénytelenebbé válik.

Napfény hatására a bőrszerkezet kedvezőtlen szerkezeti átalakuláson megy keresztül, amelyben főként a kollagén és a hyaluronsav sérülése, illetve csökkenése játssza a főszerepet. A kollagén a bőr rugalmasságáért, míg a hyaluronsav a bőr folyadéktartalmáért felelős.

Összefoglalva elmondható, hogy a kollagén rendkívül fontos szerepet tölt be szervezetünkben, a bőrben. A hyaluronsav vízkötő képessége rendkívüli: saját térfogatának tízezerszeresét köti meg, így alkot gél formát. Mivel az életkorral csökken a bőr kollagén- és hyaluronsavsűrűsége, másrészt a napfény hatására szerkezetük sérül, ezért a ráncok elmélyülésének megakadályozása, a bőr frissességének biztosítása érdekében célszerű kollagént és hyaluronsavat pótolni.

A kollagén szájon át történő adása csökkentheti az életkorral járó mimikai ráncok mélységét, fokozhatja a bőr folyadéktartalmát.

Kollagén és hyaluronsav, a feszes bőr titka?

A belsőleges alkalmazásra kifejlesztett INTERHERB Kollagén & Hyaluronsav FORTE szépségformula összetevői belülről óvják a bőr, a haj és a köröm egészségét, és segítik vonzó megjelenésének megőrzését. A könnyen felszívódó és nagy hatásfokkal hasznosuló kollagénkivonat a kollagén, hyaluronsav és szabad aminosavak komplexe. Ezek a bioaktív hatóanyagok elősegítik a bőr üdeségének, rugalmasságának megőrzését, az ízületek mozgékonyságát. Az INTERHERB Kollagén & Hyaluronsav for Men férfiakra szabott formulája pedig a hozzáadott réz, cink, szelén és C-vitamin hatóanyagaival segíti a férfiak fiatalságának, vonzerejének megőrzését.

További információ >>

Megosztás Facebookon