Sztárok

Sebestyén Balázs a Rádió 1 cenzúráról beszél

Nem rejtette véka alá véleményét a CEU-botrány kapcsán sem Sebestyén Balázs. A műsorvezető nem ért egyet az egyetem bezárásával, és ennek hangot is adott műsorában.

Sebestyén Balázs szókimondó műsora már túlélt több rádióadót és politikai kurzusváltást, mégsem tudjuk felidézni, hogy Balázs olyan élesen nyilatkozott volna közéleti témában, mint tegnap reggel.

“Egy egyetemet bezárni meglehetősen hasonlít egy régebbi rendszerre, amit úgy hívtak, hogy Rákosi-kultúrpolitika” – jelentette ki Balázs. Szerinte a politikának nincs keresnivalója az egyetem körül. “Aki azt gondolja, hogy ez az egyetem és a kormány ügye, nagyon nagyot téved. Sokkal többről szól. Az elmúlt húsz évben olyan országban akartunk élni, ahol szabadon taníthatsz, választhatsz iskolát, és hogy mit akarsz tanulni. Ezt lerombolni, iskolákkal, egyetemekkel háborúzni nagyon-nagyon rossz kort idéz” – tette hozzá Balázs, aki Rákóczi Ferivel és Vadon Janival támogatásukról biztosította a CEU-ért tüntető diákokat.

A Bors megkérdezte a műsorvezetőt, nem tartja-e aggályosnak, hogy Andy Vajna rádiójában adja elő a nézeteit. “Ez a műsor mindig is ilyen volt, azt mondjuk el, amit gondolunk. A Rádió 1 biztosítja nekünk az alkotói szabadságot, így nem gondolom, hogy emiatt kirúgnának! Nem szabad, hogy működjön az öncenzúra, a ne mondd, nehogy baj legyen effektus. Ha elkezdenek bennünket cenzúrázni, akkor ez a műsor meghalt” – véli Sebestyén Balázs.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top