Sztárok

Megúszhatja a börtönt Shailene Woodley

Shailene Woodley amerikai színésznő feje fölött sokáig rezgett a léc. Tavaly ugyanis egy kőolajvezeték építése ellen tiltakozott, amikor őrizetbe vette a rendőrség. A szabálysértés miatt börtönre is ítélhetik.

A 25 éves Shailene Woodley színésznőt birtokháborítással és zavargásban való részvétellel vádolták meg azt követően, hogy októberben egy tüntetésen letartóztatták. A vétséget igen súlyosan büntetik az Egyesült Államokban, Shailene-t 30 napos börtönbüntetéssel és 1500 dolláros pénzbírsággal sújthatták volna. A színésznő eleinte nem érezte magát bűnösnek, aztán hétfőn úgy döntött, elismeri azt, így elkerülheti a börtönt. A vallomást pénteken bírósági tárgyalás előzte meg, ekkor még úgy tűnt, a filmsztárt egyéves próbaidőre és 500 dolláros pénzbírságra ítélik.

Az 1900 kilométeres, 3,7 milliárd dollárba kerülő Dakota Access kőolajvezeték az amerikai őslakosok félelmei szerint beszennyezi ivóvizeiket, meggyalázza temetőiket és más kultikus helyeiket.

Shailene Woodley-t és 26 másik tüntetőt bilincsben vitték el tavaly októberben az egyik építési helyszínről. A színésznő Facebook-oldalán osztotta meg azt a videót, amelyben elmondta, a hatóságok őt szemelték ki ismertsége és nagy rajongótábora miatt.

Börtönbe kerülhetett volna Shailene Woodley, mert részt vett a videóban rögzített tüntetésen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top