Sztárok

Vadon Jani: Miklóst egy szelektív hulladékgyűjtőből mentettük ki

Amikor kutya jött a házhoz, elég rosszul viselte. Vadon Jani egyik házi kedvence egykori mentális problémáiról beszélt, akárcsak Peller Anna és párja, Lukács Miki is. Horváth Éva kicsit fél, hogyan viseli majd a macskája, amikor megszületik a fia.

Alábbi írásunkban mai kedvenc hírlevelünkből, azaz egy, a macskastresszel kapcsolatos megmozdulásról érkezett beszámolóból szemezgetünk:

Vadon Jani gyerekkora óta imádja az állatokat és rendszeresen segíteni is szokott a rászoruló jószágokon. Amikor a kis Miklósnak nem akadt gazdája, akkor Jani nem tétovázott, hanem hazavitte a szőrgombócot. “Miklóst egy szelektív hulladékgyűjtőből mentettük ki három testvérével együtt úgy kilenc évvel ezelőtt, de neki már nem találtunk gazdit, így nálunk maradt. Amikor évekkel később új kutyát hoztunk a házhoz, Miklós nehezen viselte a helyzetet: a stressz jeleit mutatta, és gyakran került konfliktusba a két állat” – mesélte Jani, akinek idővel sikerült összeszoktatnia kedvenceit, akik mára a legjobb pajtások lettek. Sőt, a macska néha még négylábú barátja fekhelyét is elfoglalja!

Vadon Jani: Miklóst egy szelektív hulladékgyűjtőből mentettük ki

Szerencsére Janival ellentétben Peller Anna és férje, Lukács Miklós megúszták a kutya-cica harcot: állataik kezdetektől jól kijönnek egymással és Annáék kislányával, Annabellával is. Viszont ha a család elutazik, hazatérve kicsit félve nyitnak ajtót. “Előfordult, hogy arra értünk haza, hogy a cicák, Zombi és Ghiczyke viselkedése teljesen megváltozott: megkergültek, őrülten rohangáltak fel-alá a lakásban, majd elrejtőztek előlünk” – vallotta be Anna, aki a macskastressz tipikus tüneteit tapasztalta kedvenceiknél.

Vadon Jani: Miklóst egy szelektív hulladékgyűjtőből mentettük ki

 

“A probléma a távollétünk miatt alakult ki, amelyen úgy igyekeztünk úrrá lenni, hogy még többet foglalkoztunk a cicákkal. A következő utazásunkkor azonban már szeretnénk megelőzni a szorongást, és egy párologtató segítségével fenntartani kedvenceink kiegyensúlyozott lelkiállapotát akkor is, ha nem vagyunk otthon” – tette hozzá Miki, akinek az anyai örömök elé néző Horváth Évához is volt pár szava, miszerint Éva cicája is stresszelhet, ha jön majd a baba. “A 10 éves örökbefogadott cicám, Macskusz mostanában furcsa vizelési szokásokat vett fel, és gyakran rossz helyre pisil. Amiatt lehet, hogy érzi a változás szelét, hiszen új családtag érkezik nemsokára, illetve sajnos egyre kevesebbet tudok foglalkozni vele” – vallotta be Éva, aki tart tőle, hogy kisfia születése után még rosszabb lesz a helyzet.

Ők nem stresszes macskák: 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top