Sztárok

Malek Andrea újra együtt Horváth Charlie-val

Komoly projektbe vágott bele Malek Andrea, aki az egyik főszereplője az újragondolt Messiás című darabnak. Ezért is ingázik mostanában olyan sokat Budapest és Bécs között.

Kihívásnak tűnik egy olyan projekt manapság, amely a komolyzenét szeretné megismertetni, sőt megszerettetni azokkal, akiket eddig nem érdekelt. Malek Andrea viszont hisz abban, hogy lehetséges, talán éppen azért is, mert mindhárom gyereke szereti az ilyen műveket.

“Szeretem és keresem is a nagy ügyeket. És ez az. Azt sugallja a korunk, legyünk rugalmasak, és nyissuk ki az ajtókat, ablakokat egymás felé, legyen szó generációkról, szakmáról, vallásról. Próbáljuk meg lerakni az életünket és erőnket lassító félelmeket, elavult kódolást, és teremtsünk új rendet magunk körül, mentsük meg a valódi értékeket. A múltat és a jelent összekapcsolni zenében izgalmas alkotómunka” – mesélte nekünk a Messiás.ma produkcióról, amely szerinte friss és lendületes, igazi unikum. Külön öröm, hogy együtt dolgozhat Horváth Charlie-val, akinek annak idején a Küszöbön túl című lemezén Andi vokálozott. 

A Messiás csapata
A Messiás csapata

“Nagy személyiség, a hangszíne, a stílusa, a mozgása elképesztő. Kifogástalanul énekel, és a kulisszák mögött pedig jó humorú, emberséges kolléga. Ájulunk rajta, mikor megjelenik.”

Malek Andrea minap ünnepelte a születésnapját, de mostanában nincs sok ideje a pihenésre. A Messiás mellett a Malek Andi Soulistic Word lemez felvételére jár Budapestre. “Magyar népdalokat énekelek a saját, személyes olvasatomban. Jáger Bandi álmodta meg őket izgalmas soul, R&B, latin, jazz stílusban. Sokat utazom, útközben tanulok, »mozizunk«, nézzük a tájat, a felhőket. Rengeteg a munka, és minőségi. Nagyon hálás vagyok érte a sorsnak.”

fotó: Székely Judit
Fotó: Székely Judit

Két fia már idősebb, és a zenei érdeklődésük közismert, tehetségükre büszke is az énekesnő. Malek Andrea kislánya, Lencsi pedig egyenesen rajong a színpadért.

“Természetesen aki tud, eljön majd a Messiásra. Lencsinél sokáig az volt a gond, hogy amint megtanult járni, feljött a színpadra, kivette a mikrofont a kezemből, és átvette az éneklést” – mesélte mosolyogva Malek Andi, de mint kiderült, nemcsak a szereplés, a zene is érdekli Lencsit. “Másfél éve kezdte a hegedülést, és öröm hallgatni… amikor játszik, a családtagok széles mosollyal nyugtázzák, hogy van nekünk egy nem is akármilyen kis hegedűsünk is. Időközben mind a három csodálatos gyerekem zenél, több hangszeren is játszanak, és érdeklődnek is a munkám iránt. Kérdeznek, és én szívesen mesélek nekik. Ők, hála a többgenerációs zenészcsaládnak, minden oldalról és fényszögből látják ezt a történetet, sőt, ha valami zenei akció készülődik, hozzák is a hangszereket, és csatlakoznak. Így megfér egymás mellett a hegedű, a derbuca, a zongora, a gitár és a tenorkürt.”

Malek Andrea:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top