Sztárok

Nemcsak viccből a világ legkeményebb embere – hajmeresztő tények a 77 éves Chuck Norrisról

Chuck Norris a filmekben és a mémekben a világ legkeményebb embere, ez tiszta sor. De ha kicsit utánajárunk a dolognak, hamar kiderül, hogy a valóságban is. Ezúttal csak hiteles tényeket gyűjtöttünk egybe az akciósztárról.

Chuck Norris nem alszik, ő figyel. Chuck Norris szájában nem mer megaludni a tej. Chuck Norris épített egy kórházat – aztán megszületett benne. Chuck Norris tud nullával osztani. Chuck Norris már látta Columbo feleségét. A legkitartóbb mémek közé tartozó Chuck Norris-tényeket mindenki ismeri és szereti – na de azért jóból is megárt a sok. Mi lenne, ha a színész 77. születésnapján inkább a valóságra szorítkoznánk? Hát, változás, az nem sok, a kőkemény karaktereiről híres színész ugyanis a való életben is kőkemény figura. Az alábbi hét, vele kapcsolatos információ mintha csak folytatása lenne a mémgyárosok végeláthatatlan listáinak, pedig mind színigaz.  

Chuck Norris cserélgetni tudja a fekete öveit

Lehet, hogy a mémek világába Chuck Norris szinte kizárólag a legendás pörgőrúgásával vonult be, de valójában van még a tarsolyában egy s más ezen kívül, ugyanis egy sor harcművészetet művel a legmagasabb szinten. Tekvandóban például ő volt az első 8 danos fekete öves mester a nyugati világból, és a mai napig sem léptek sokan a nyomdokaiba, de ez még csak a kezdet: miközben a legtöbb férfi bőr derékszíjból is legfeljebb kettőt tart a háznál, neki fekete öve van brazil dzsúdzsucuban, cselgáncsban és tangszudóban is.

Nem csak viccből a világ legkeményebb embere – hajmeresztő tények a 77 éves Chuck Norrisról

Chuck Norris 1968 óta nem vesztett mérkőzést

Persze az övek megszerzése egy dolog – hogy mire megy velük az ember, az meg egy másik. Nos, a 2014-es foci-vb kapcsán is mémmé váló Chuck Norris nem csak dísznek szerezte a fokozatait, ugyanis élete során 195 hivatalos küzdősportmérkőzésen vett részt, és ezekből 183-at meg is nyert, kettőt pedig döntetlenre hozott ki, azaz vesztenie az esetek alig több mint öt százalékában sikerült. Még meredekebbé teszi a dolgot, hogy a hasonló karriert befutó sportolókkal ellentétben ő nem a visszavonulása előtt kezdett el bukdácsolni, hanem még zöldfülűként szenvedte el tíz vereségét – 1968-ra túl is volt a dolgon, onnantól érinthetetlennek számított. De olyannyira, hogy középsúlyban ’68-tól ’73-ig folyamatosan ő volt a karate-világbajnok is.

Nem csak viccből a világ legkeményebb embere – hajmeresztő tények a 77 éves Chuck Norrisról

Chuck Norris tanította karatézni Steve McQueent

Steve McQueenről mémek nem készülhettek, ugyanis sajnos még jóval az internet kora előtt elhunyt – de azért legendává nemesednie neki is sikerült még bőven az életében, amit jól jelez népszerű beceneve, a “King of Cool” is. Na, ezt a legendát – sok más hollywoodi sztár mellett – a kölyök Chuck Norris tanította meg karatézni. (Azt már csak zárójelben tesszük hozzá, hogy Norrist cserébe pont McQueen biztatta a színészi karrierre, ami azért ugye nem rossz ajánlólevél.)

Nem csak viccből a világ legkeményebb embere – hajmeresztő tények a 77 éves Chuck Norrisról

Chuck Norris saját harcművészeti stílust alkotott

Többségünknek egy fekete öve sincs, nemhogy egy sor. Hasonlóképpen elég kevesen tudhatunk magunkénak 195-ből 183 győztes küzdősportmérkőzést is. De ilyen emberek azért mégiscsak akadnak köztünk. Olyanok viszont már tényleg alig-alig, akiknek saját küzdősport-stílusuk van. Hát, a nemrég autóként is reinkarnálódott Chuck Norrisnak ez sem hiányzik a portfóliójából: 1990-ben a színész vaskos tapasztalataira alapozva létrehozta a csunkukdót, amit ma már világszerte oktatnak. Tetszik érteni, nekiült, és kidolgozta magától az egészet.

Nem csak viccből a világ legkeményebb embere – hajmeresztő tények a 77 éves Chuck Norrisról

Chuck Norrisnak saját farmermárkája volt

Bizony, ezt sem a hiphopelőadók találták ki: Chuck Norris természetesen már sokkal régebben előállt a saját farmerével, mint ők. A hangzatos “Action Jeans” pedig nyilván nem egyszerű hétköznapi gatyó volt, hanem kifejezetten akciózáshoz szabott, bő és kényelmes darab, amiben egész nyugodtan bemutathatott az ember egy jó kis pörgőrúgást anélkül, hogy a varrások szétrepedésétől kellett volna tartania. Mit mondjunk, nagyon hiányzik a boltok polcairól.

Nem csak viccből a világ legkeményebb embere – hajmeresztő tények a 77 éves Chuck Norrisról

Chuck Norris hősiesen szolgálta a hazáját

Ahogy a küzdősport-klasszist, úgy a katonát sem csak eljátssza a vásznon a színész. Sőt, ez a történet még a karaténál és társainál is régebbre nyúlik vissza: mielőtt a harcművészetek felkeltették volna az érdeklődését, Norris az amerikai légierőnél szolgált Dél-Koreában négy egész éven át (ami azt illeti, épp itt fordult a figyelme a később egész életét megváltoztató tangszudo felé). Ja, igen, el ne felejtsük: emberünk mindemellett tiszteletbeli tengerészgyalogos és Texas Ranger is. Igen, az.

Nem csak viccből a világ legkeményebb embere – hajmeresztő tények a 77 éves Chuck Norrisról

Chuck Norrisnak számos könyve jelent meg

A vénségére újra sztárrá vált Chuck Norris tehát legyőzhetetlen harcművész és kipróbált katona, meg még sok minden más is – de biztosan megbújnak közöttünk olyanok, akiknek erre is van merszük fanyalogni, mondván: fizikai teljesítménynek nem rossz, na de hol marad a szellem, az intellektus? Nos, bár megtehetné, Chuck Norris ezeket a kritikusokat nem egy szimpla pörgőrúgással hallgattatja el, hanem egy sor saját maga által írt könyvvel. Merthogy igen, Chuck Norris író is. Méghozzá sikeres író, aki önéletrajzával, regényeivel és vallási tárgyú műveivel (!) még a New York Times bestseller-listáját is megjárta. Van még kérdés? Na ugye.

Nem csak viccből a világ legkeményebb embere – hajmeresztő tények a 77 éves Chuck Norrisról

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top