Sztárok

Lerch István a betegsége miatt három hétig nem evett

Otthonában lett rosszul Lerch István, és egyenesen az intenzívre vitték. Felesége elmondása szerint a zenész-dalszerző egyre jobban van, erősödik, és most már a könnyített intenzív osztályon fekszik.

“Az orvos annyit mondott, hogy a gyógyulás útjára lépett – mondta a Blikknek a január óta kórházban fekvő Lerch István felesége, amikor a lap a kórházban fekvő zenész állapotáról érdeklődött. – Jó a kedve, ami ebben a helyzetben a legfontosabb.” Lerch Enikő hozzátette, hogy nagy volt a baj, és hogy férje az első három kórházi hét alatt nem tudott enni. “Lefogyott, és az immunrendszere nagyon legyengült, de most már egyszerre meg tud enni egy fél adag ételt. Jó érzés látni, ahogy kezd kikerekedni” – mondta. 

A lap megtudta, hogy a V’ Moto-rock egykori zenészéhez hazajött Hollandiában élő nővére, és hogy Mártával naponta váltják egymást a kórházban, ahova mindennap friss étellel érkeznek. Enikő arról is beszélt, hogy férje felépülése hosszú folyamat. “Két hét múlva már sétálgathat – mondta, sőt azt is elmesélte, hogy férje gyógyulását maga Mozart is segíti. – A gyógytorna mellett zeneterápiás kezelésben is részesül, kérte, vigyem be a telefonjáról működő hangszórót. Halkan hallgatja, szerencsére a kórtermében a többi betegnek is jót tesz a komolyzene.”

Lerch Istvánért aggódik kollégája, Horváth Charlie is, aki februári koncertjén egyenesen a színpadról üzent neki. “Most Lerch Pistáért játsszuk a dalt! Imádkozom érted, barátom!”  – konferálta fel a Jég dupla whiskyvel című közös szerzeményüket. Enikő elmondta, hogy a közönség végigtapsolta a dalt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top