Sztárok

10 sztár, akinek meggyűlt a baja az adóhivatallal

Ha az adóhivatalról van szó, még a legnagyobb és legjobban kereső sztárok is hajlamosak átmenni zsugoriba és megpróbálni a fizetés megkerülését. Van, aki kiügyeskedi magát, van aki évekig szenved, sőt olyan is akad, aki évekre börtönbe vonul. Ezek a sztárok biztosan nincsenek jóban az adóhivatallal.

Berki Krisztián

A TV2 celeb-műsorvezetője feltűnően nagy lábon él, és ehhez feltűnően nagy adótartozás jár. Tavaly például több lap is megírta, hogy Berki Krisztián neve szerepelt a NAV tízmilliósnál nagyobb adótartozással számon tartott adósainak listáján, és nem tudjuk, hogy azóta ez a helyzet változott-e. Berki életmódján mindenesetre továbbra sem látszik, hogy szűkölködne.

10 sztár, akinek meggyűlt a baja az adóhivatallal

Martha Stewart

A híres amerikai tévés személyiségnek és üzletasszonynak látszólag nincsenek anyagi gondjai, de ez még nem jelenti azt, hogy szeretne adót fizetni. Amikor New York állam megpróbált behajtani tőle egy 220 000 dolláros (kb. hatvanmillió forintos) ingatlanadósságot, Stewart perre vitte a dolgot és azzal védekezett, hogy ő valójában nem is él az államban. A bíróság nem vette be a dolgot, és arra hivatkoztak, hogy az egyik könyvében még azt is leírja, hogy a nyarakat az East Hampton-i házában szokta tölteni.

10 sztár, akinek meggyűlt a baja az adóhivatallal

Nicolas Cage

A legenda szerint Nicolas Cage – akinek válásáról itt számoltunk be – mostanság azért vállal el annyi pocsék filmet, mert már egy szereppel sem keres annyit, mint régen, így rengeteget kell dolgoznia azért, hogy fenntartsa méregdrága életmódját. Állítólag építtetett magának egy piramis alakú kriptát New Orleansban, hogy majd oda temessék, gyűjti az egzotikus állatokat, és teli van luxusautókkal, köztük majdnem egy tucatnyi Rolls Royce-szal. Hülyeségekre tehát örömmel költ, de adózásra annyira nem, így jöhetett össze 2009-ben egy vaskos, 6,2 millió dolláros (majdnem kétmilliárd forint) tartozása.

10 sztár, akinek meggyűlt a baja az adóhivatallal

Kozsó

Szegény Kozsó! Sajnos a Szomorú szamurájjal már nehéz megtölteni a klubokat, és az Ámokfutók egy ideje már nem számít húzónévnek, ráadásul a belvárosi teázója és az egészsége kapcsán is ritkán hallani jó híreket. Az ő neve is feltűnt tavaly a NAV nagy adósainak listáján. Legalább tudjuk, hogy nem hazudott akkor, amikor azt énekelte, hogy ő egy Bad Man.

10 sztár, akinek meggyűlt a baja az adóhivatallal

John Travolta

A sztár 2000-ben egy bő kétmillió dolláros veszteséget próbált leírni az egyik cégével kapcsolatban, de az amerikai adóhivatal úgy gondolta, hogy Travolta – interjúnkat a sztárral itt olvashatjátok – ceruzája kissé vastagon fogott az összeg meghatározásakor. Mivel a Ponyvaregény sztárjának eszébe sem volt börtönbe vonulni, így inkább megegyezett az ellenőrökkel, és kifizetett több mint hatszázezer dollárt (kb. 170 millió forint) a lelki nyugalma érdekében.

10 sztár, akinek meggyűlt a baja az adóhivatallal

Dennis Rodman

Nehéz a profi sportolók élete. Hiába keresnek csillió dollárokat a csúcson, ha ezt prostikra és kokóra költik, valamint elfelejtenek okosan befektetni, akkor a karrier végével ez a pénz gyorsan elszáll. Ezt a helyzetet ismerhette meg Dennis Rodman is, aki nemcsak az adóhatóságnak lógott 350 000 dollárral (kb. 90 millió forint) 2012-ben, hanem jó darabig tartásdíjat sem fizetett. Most már sejtjük, hogy a Féreg becenevet a volt feleségétől kaphatta…

10 sztár, akinek meggyűlt a baja az adóhivatallal

Annie Leibovitz

Úgy fest, hogy az még nem jelent semmi jót a pénzügyek kezelése szempontjából, hogy valaki a világ legkeresettebb sztárfotósa. A menő amerikai magazinokba hollywoodi sztárokat fotózó Leibovitznak gyakorlatilag a pályája csúcsán sikerült csődbe mennie. A vicces az, hogy az állam által követelt 2,1 millió, és a New York állam által követelt 380 000 dollár csak csepp volt a tengerben, ugyanis ezen felül egy 24 millió dolláros kölcsöne is volt, amit nem sikerült időben visszafizetnie. Leibovitz végül az ingatlanai és a teljes fotográfiai életműve értékesítésével tudta kiegyenlíteni a tartozást.

10 sztár, akinek meggyűlt a baja az adóhivatallal

Lauryn Hill

A The Fugees zenekar énekesnője 2012-ben került bajba, amikor az adóhivatal azzal vádolta meg, hogy közel egy évtized leforgása alatt “elfelejtett” befizetni 1,8 millió dollárnyi adót. Hill azzal próbált védekezni, hogy ő tervezte, hogy kifizeti, de időközben a zenei karrierje bedőlt, és már nem keresett annyit, mint korábban. A bírót ez nem hatotta meg, és három hónapra rács mögé küldte Hillt.

10 sztár, akinek meggyűlt a baja az adóhivatallal

Wesley Snipes

Egy sztárok és az adóhivatal témájú cikkben vétek lenne nem megemlíteni Wesley Snipes-t, az adótartozó sztárok legnagyobb csillagát, aki 1999 és 2001 között nem adott be adóbevallást, és ezzel 15 millió (!) dollárral károsította meg az államot. A színész azzal védekezett, hogy a könyvelője és az adótanácsadója félrevezette, és még Woody Harrelson és Denzel Washington is írt egy szép levelet a bírónak az érdekében, de Wesley Snipes a börtönt még azután sem úszhatta meg, hogy kitöltött egy ötmilliós csekket: három évet töltött odabent 2010 és 2013 között.

10 sztár, akinek meggyűlt a baja az adóhivatallal

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan – aki épp áttért az iszlám hitre – nem csak alkoholfüggőként visszaeső, hanem adótartozóként is. Már háromszor is sikerült bekerülnie a hírekbe azzal, hogy lógott a hivatalnak, minden esetben nagyjából százezer dollár értékben. Mivel a filmes karrierje már elég rég lezúgott a lefolyón, Lohannek gondot okozott a fizetés, ezért egyszer Charlie Sheen haverja segítette ki őt százezer dollárral. Később Sheen arról panaszkodott a sajtóban, hogy Lohan még csak egy köszönömöt sem mondott neki, erre gyorsan küldetett neki egy nagy csokor virágot megkésett hálálkodásként.

10 sztár, akinek meggyűlt a baja az adóhivatallal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top