Sztárok

Dollármilliókat kaszálhat az Obama házaspár

Betty Ford 1977-ben Gerald Ford feleségeként költözött ki a Fehér Házból, és nem sokkal később adta ki a memoárját. Azóta minden egyes first lady megírta a maga könyvét, könyvpiaci szakértők szerint Michelle Obama jegyezhetné ezek közül a legsikeresebbet, mivel már az előleg is felérne egy komplett vagyonnal.

Az amerikai elnökökre és a first ladykre jellemző, hogy könyve(ke)t írnak, a leköszönő Barack Obama is három saját kötetet jegyez. Az eladási példányszámok általában magasak (bármelyik exelnökről van szó), a termékenység viszont más kérdés, ebben a prímet egyértelműen a XIX. század végén regnáló Theodore Roosevelt viszi, aki negyvenkét, egytől-egyig sikeres könyv szerzője. Hogy Obama felül erre a vonatra, arról egyelőre semmit sem tudni, de arról már szállingóznak a pletykák, hogy a feleségét, Michelle-t megkörnyékezték a nagy kiadók: írja meg a maga memoárját. 

Dollármilliókat kaszálhat az Obama házaspár

10 milliós előleg

Ha az elnöki könyveket nézzük: leköszönése után George W. Bush majd 2 millió példányt adott el életrajzi, az elnökségére fókuszáló kötetéből, Bill Clinton pedig másfél milliót. Az elnök mellett viszont Donald Trump ellenfele, Hillary Clinton is írt az egykor a Fehér Házban töltött évekről, és közel 8 millió dollárt keresett vele.
Georges Borchardt, New York-i illetőségű irodalmi ügynök a New York Times-nak azt nyilatkozta, hogy Obama nem csak az Egyesült Államok határain belül érdekes, mivel népszerűsége bőven túlmutat az ország határain, ennek köszönhetően pedig jóval nagyobb eladással számolhatna, mint elődei – és ez a teória igaz a feleségére is. Becslések szerint három kötete után eddig 10 millió dollárt kereshetett az első afroamerikai elnök, irodalmi ügynökségekhez közeli források pedig állítják, hogy Michelle Obama, ha esetleg írásra szánja magát, akkor már előlegként ennyit vehetne fel. Úgy tudni, hogy kiadói presszió már van, csak éppen Mrs. Obama nem érzi még késznek magát.

Happy Anniversary. ????

Barack Obama (@barackobama) által közzétett fénykép,

Maradnak Washingtonban

Az Obama családról egy ideig az a hír járta, hogy visszaköltöznek Chicagóba, ahol Barack Obama beiktatása előtt is laktak, de közben kiderült, hogy addig biztosan Washington D.C.-ben maradnak, míg lányuk, a 16 éves Sasha be nem fejezi az iskolát. Még két éve van hátra. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top