Sztárok

Lecserélődik a gárda: ezekről a filmsztárokról szól majd 2017

Leonardo DiCaprio nem jelentkezik új filmmel, Tom Hanks is csak takaréklángon dolgozik, és Will Smith-t sem láthatjuk idén a mozikban. Akkor melyik sztárok uralják majd a 2017-es mozis esztendőt? Mutatjuk.

Vin Diesel

2017-ben láthatjuk: 3 filmben

A bölcs Vin Diesel az utóbbi években szinte minden idejét a Halálos iramban filmekre fordította, ám Paul Walker halálával úgy érezte, nem árt egy kicsit kiszabadulnia a szokásos közegből. Cikkünk megjelenése idején a magyar mozik már játsszák az xXx: Újra akcióban című akciócsodáját, ráadásul idén jön A galaxis őrzői folytatása is májusban, ahol a színész jellegzetes hangján ismét elmondhatja párszor, hogy “I’m Groot”. Persze emberünk a családot sem hagyhatta ott, ezért áprilisban jön a Halálos iramban nyolcadik része is, jó sok autóval, robbanással és a család fontosságáról tartott prédikációval.

Lecserélődik a gárda: Ezekről a filmsztárokról szól majd 2017

Dane DeHaan

2017-ben láthatjuk: 4 filmben

Ugyan a szokatlan arcú, különc figurákra specializálódott Dane DeHaant már Az erő krónikája főszerepében megismerte a világ, az idei esztendő lehet az, amikor sztárrá válik. Rögtön februárban érkezik Az egészség ellenszere című wellness horrorfilm A kör rendezőjétől. Az igazán nagy durranásra nyárig kell várni, amikor bemutatják a mozik minden idők legdrágább európai filmjét, a Valerian és az ezer bolygó városa című sci-fit Luc Besson rendezésében, melynek emberünk kapta meg a címszerepét. Ezen felül jön még a Tulip Fever című kosztümös-romantikus mozi is, melyben Alicia Vikanderrel, Cara Delevingne-nel és Christoph Waltz-cal játszhat együtt, és ő adta a hangját eredetiben a magyar mozik által most játszott Balerina című animációs film egyik főhősének is.

Lecserélődik a gárda: Ezekről a filmsztárokról szól majd 2017

Maika Monroe

2017-ben láthatjuk: 7 filmben

A magyar nézők leginkább csak a Valami követ című horrorból és A függetlenség napja 2-ből ismerhetik Maika Monroe-t, de idén már teljesítményszámba megy, ha el tudod őt kerülni a mozikban, ugyanis összesen hét filmben fog szerepelni. Nem kezdek hosszú felsorolásba, a lényeg annyi, hogy lesz köztük Oscar-esélyes igaz történet, romantikus mozi, science fiction, könnyes-mosolygós felnövéstörténet sőt még western is.

Fotó: Profimedia
Fotó: Profimedia

Tenki Réka

2017-ben láthatjuk: 2 filmben és az Örkény István Színházban

Tenki Réka egy ideje már biztos pontnak számít az Örkényben, ám idén a filmvásznon is érdemes lesz figyelnünk rá. A neves Variety magazin rögtön azzal indította az évet, hogy Tenkit beválasztotta a tíz tehetséges színész közé, akikre érdemes lesz figyelni 2017-ben, márpedig egy nemzetközi listára magyar színészként felkerülni elég nagy dobás. A világ filmeseinek figyelmét februárban kötheti le Berlinben, amikor a Berlinale filmfesztiválon levetítik A Testről és Lélekről című szerelmes filmjét, és akkor még hátra van a nagyszabású, kosztümös krimiként számon tartott Budapest Noir, ahol a főhős szerelmének szerepében szerezhet magának újabb rajongókat.

Tenki Réka a Budapest Noir sajtótájékoztatóján (Fotó: Neményi Márton)
Tenki Réka a Budapest Noir sajtótájékoztatóján (Fotó: Neményi Márton)

Nicole Kidman

2017-ben láthatjuk: 2 sorozatban és 4 filmben

Nicole Kidman idei egyik legnagyobb dobása lehet az HBO sorozata, a Hatalmas kis hazugságok, ami egyfajta szupersötét Született feleségeknek ígérkezik, és benne lesz Reese Witherspoon és Shailene Woodley is. A Top of the Lake-nek idén két részében lesz látható. A magyar mozikban Nicole Kidmant az Oroszlán című szétkönnyezős drámában láthatjuk először egy nagy szívű anyuka szerepében, majd jön a How to Talk Girls at Parties, amiben egy bolygónkra érkező idegen királynőt (!) játszik. Mindezt megkoronázza A tizedes háreme című Clint Eastwood film remake-jével, valamint a The Killing of a Sacred Deer című fekete komédiával, amiben Colin Farrell-lel szerepel együtt.

Nicole Kidman az Oroszlán c. filmben
Nicole Kidman az Oroszlán című filmben

Charlize Theron

2017-ben láthatjuk: 4 filmben

Jellemzően nem tartozik a munkamániás színésznők közé, idén azonban nagyon belehúzott. Charlize Theront nemcsak a Budapesten forgatott kémthrillerben, a The Coldest Cityben lesz látható, hanem ő lesz a főgonosza a Halálos iramban nyolcadik részének, és ráveszi Vin Dieselt arra, hogy megtámadja a saját családját. Oscar-jelölésre azonban főképp a Tully című anyaságkomédia kapcsán számíthat, amelynek főszerepéért jó pár kilót felszedett, és ez a taktika egyszer már bejött neki A rém esetében. Ezen felül lesz egy egyelőre cím nélküli akciófilmje is, amiben Joel Edgertonnal és Amanda Seyfrieddel szerepel együtt.

Charlize Theron a Tully c. filmben (Fotó: Profimedia)
Charlize Theron a Tully című filmben (Fotó: Profimedia)

Jake Gyllenhaal

2017-ben láthatjuk: 4 filmben

A viszonylag csendesen telt tavalyi éve után Jake Gyllenhaal – aki kedvenc hambija nélkül nem sokáig bírja – rendesen belehúz. Először rögtön márciusban nézhetjük meg, amint a Life című sci-fiben egy Mars expedíció keretében életet talál társaival (pl. Ryan Reynolds) a vörös bolygón. A Stronger című drámában aztán egy olyan férfit alakít, aki súlyosan megsérül a bostoni merénylet során, és a tolószékből segít a rendőrségnek a nyomozásban. Az Okja című őrült sci-fi sztoriját nehéz lenne körbeírni, de Jake elképesztő ruháiból is látszik, hogy egy egészen kattant produkcióhoz lesz szerencsénk, amiben Gyllenhaal mellett Tilda Swinton és Paul Dano játszik, a Wildlife című dráma pedig egy házasság szétesésének történetét meséli majd el. Gyllenhaal feleségét Carey Mulligan fogja játszani.

Jake Gyllenhaal az Okja c. filmben (Fotó: Profimedia)
Jake Gyllenhaal az Okja című filmben (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top