Sztárok

Így fogadta Hosszú Katinka a havazást

Hosszú Katinka az Instagramján üdvözölte, hogy esik a hó. A jelek szerint neki nem okozott akkora gondot, mint sok más közlekedőnek, aki lassabban jutott el úti céljához csütörtök reggel.

Hosszú Katinka, háromszoros úszó olimpiai bajnokunk már hajnalban tudósított a havazásról, Instagramján ugyanis a “Még hajnalban is imádom a havat aláírással rakott ki képet.

 

Még hajnalban is imádom a havat ☃️ I love the snow even in the morning ☃️ #IronNation #IronLady #HWAPO #IronAquatics

Iron Lady (@hosszukatinka) által közzétett fénykép,

A BKK reggeli közleménye arról számolt be, hogy Budapesten a fő és tömegközlekedési útvonalak általában vizesek, de találkozhatunk havas, latyakos útszakaszokkal is. A mellékutcák a magasabban fekvő területeken havasak, csúszósak.

Így fogadta Hosszú Katinka a havazást

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. csütörtök hajnali 2 óra óta takarítja a főváros útjait, a munkában 75 autó és 400 hómunkás vesz részt. A nappali műszakban 75 téli célgéppel folytatják az utak, és 400 hómunkással az FKF kezelésében lévő közjárdák, közlépcsők síkosságmentesítését.

A munkavégzést nehezíti a  -9, -11 Celsius-fok körüli hőmérséklet, mert ilyen körülmények között a hintőanyag jelentősen veszít olvasztó képességéből, így lassabban fejti ki hatását.

 

A meteorológia szerint csütörtökön nyugat felől eleinte szárazabb, majd késő délutántól ismét nedvesebb, egyre enyhébb léghullámok érkeznek térségünk fölé. A maximum-hőmérsékletek az ország jelentős részén +3, +5 fok körül alakulnak majd, így az éjszaka lehullott hó gyorsan olvadni fog.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top