Sztárok

George Michael anyja félt, hogy fia meleg lesz

Az énekes nagybátyja bujkáló meleg volt, aki aznap lett öngyilkos, amikor ő megszületett. George Michael félt, hogy a történelem ismétli önmagát, főleg hogy ő sem lehetett őszinte a szüleivel, akik féltették a "meleg génektől".

A nagybácsi öngyilkosságát egy másik családtag öngyilkossága követte, nem sokkal később ugyanis George Michael nagyapja is végzett magával. Ahogy a nagybácsi, úgy ő is megnyitotta a gázsütőt, és bedugta a fejét. Megfulladtak. 

A Mirror írása szerint egyesek vélik úgy, hogy a karácsonykor elhunyt Michael félt attól, hogy a történelem ismétli önmagát. Colin nagybátyjáról ugyanis tudták, hogy titokban meleg, és ezért döntött úgy, hogy önkezével vet véget életének. A homoszexualitás ezek után tabu téma volt Michael családjában, azt mondják, hogy az énekes azért nem mondta el egészen 29 éves koráig az édesanyjának, hogy meleg, mert a mama folyamatosan a “meleg génektől” védte őt, és attól félt, hogy arra a sorsra jut, mint a nagybácsi. “Anyám attól tartott, hogy meleg leszek – mondta az énekes egy 2007-es interjúban. – És azt gondolta, hogy meleg férfiként képtelen leszek megbirkózni az élettel.”

Fadi Fawaz és George Michael
Fadi Fawaz és George Michael

Coming out levélben

Felnőttként Michael papíron vallott színt szülei előtt. “Írtam nekik egy négyoldalas levelet. Roppant könnyű volt, mivel ez volt az egyedüli nyitott kérdés az életemben, hogy színt valljak előttük. Anyám azt mondta, ez volt az egyik legszebb levél, amit életében olvasott. Rájött, hogy nem kell féltenie engem. Nincs mitől.” Erről persze megoszlanak a vélemények, hiszen az ikonikus előadó-dalszerző-énekes élete tele van kaotikus fordulatokkal, a ránehezedő sikert pedig képtelen volt kezelni. Kezelték depresszióval, és többszörösen visszaeső drogos volt. George Michael 2016. december 25-én hunyt el angliai otthonában. Rajongók milliói és a zenésztársadalom sem ocsúdtak még fel a tragédiából. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top