Sztárok

II. Erzsébet kihagyta az újévi istentiszteletet

Nem volt ott II. Erzsébet brit uralkodó a királyi család újévi templomlátogatásán. Az ok: még mindig nem gyógyult ki karácsony előtti megfázásából.

A 91 éves II. Erzsébet királynő hagyományosan Norfolkban, Sandringhamben tölti a karácsonyi és új évi ünnepi időszakot. Idén a tervezettnél egy nappal később tudtak csak elindulni Londonból a kelet-angliai Norfolk megyében lévő téli rezidenciára, ráadásul nem is a megszokott vonattal, hanem helikopterrel utaztak, mert mindkettőjüket erős nátha gyötörte.

Sandringham temploma
Sandringham temploma

Karácsony napján II. Erzsébet betegségére hivatkozva nem jelent meg a sandringhami templomban sem, nemrégiben pedig kiderült, hogy a vasárnapi újévi szertartást is kihagyja, az erős megfázás utáni lábadozása miatt – ilyesmi 1988 óta nem fordult elő. A BBC szerint a királynőt nem köti ágyhoz betegsége, az újévi templomlátogatás lemondása csak elővigyázatossági jellegű döntés, és egészségi állapota nem ad okot aggodalomra.  Férje, a 96 éves Fülöp herceg már karácsony előtt meggyógyult, így részt is vett az év végi ünnepi eseményeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top