Sztárok

Tilla is felkerült az RTL klub listájára

Az RTL Klub Hírigazgatósága idén is összeállított egy listát, melyen a szereplők valamennyien megérdemelnék az Év Embere címet. A tíz jelöltre december 31-ig szavazhatnak a nézők. az idei év különleges, hiszen a jelöltek között van a TV2 egyik arca, Tilla is.

Az RTL Magyarország Hírigazgatósága 2012 óta, immár ötödik alkalommal hirdeti meg az Év Embere díjat. A piacvezető kereskedelmi hírműsor szerkesztőségének listáján idén is tíz jelölt van. A kiemeltek között olyan emberek szerepelnek, akik a szerkesztőség szerint 2016-ban emberségükkel, kitartásukkal, vagy akár teljesítményükkel példát mutattak. A listára felkerültek civil szervezetek, közösségek és egy zenekar is.

A 2016-os Év embere listán szerepel:

  • Király Gábor, az Európa-Bajnokságra kijutott labdarúgó-válogatott kapuslegendája
  • A Pamkutya néven ismert testvérpár, akik szinte minden egyes megmozdulásukkal felrobbantják az internetet
  • Pilz Olivérre is várják a szavazatokat, aki a miskolci Herman Ottó Gimnázium matematika-fizika-biológia szakos tanáraként tette közzé a tantestület nyílt levelét, amelyben a döntéshozók és az egész társadalom figyelmét szerették volna felhívni az oktatás súlyos problémáira. A levél kapcsán szerveződött a Tanítanék Mozgalom.
  • Az egyik legnépszerűbb új generációs magyar zenekar, a Halott Pénz. Dalaikat, klipjeiket millióan nézik az interneten.
  • Egy másik csapat, a Budapest Bike Maffia is versenyre kelhet idén. A bringás segítők eddig ismeretlen módon próbálnak meg segíteni a rászorulókon, rendszeresen tartanak úgynevezett közösségi főzéseket, az elkészült ételeket pedig maguk hordják ki a rászorulóknak.
  • A szemléletformáló közösségi tér, Budapest első fogyatékossággal élő emberek által üzemeltetett kávézója, a Nem Adom Fel Cafe is esélyes díjra. A társaság szeretné megmutatni mindenkinek, hogy ők is akarnak, és tudnak dolgozni.
  • A nézők Till Attilára, a Tiszta szívvel rendezőjére is leadhatják online voksukat december 31-ig. A rendező második nagyjátékfilmjét Magyarország az Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában jelölte.
  • Nem volt kérdés, hogy Horváth Kornélnak, Kossuth-díjas ütőhangszeres művésznek is helyen van az Év Embere listáján, akinek technikája kuriózum világszerte, ezért folyamatosan turnézik itthon és külföldön. Akár a világ legjobb ütőhangszerese is lehet, mivel idén őt is jelölték a díjra.
  • A legnépesebb csapatként az Országos Onkológiai Intézet és a Semmelweis Egyetem transzplantációs klinikájának mintegy 20 fős egysége is szerepel az RTL Hírigazgatóságának listáján. A Transzplantációs Orvoscsapat Magyarországon először végzett egyszerre tüdő és vese átültetést egy betegen. Nekik köszönhetően egy 40 év körüli férfi kapott új esélyt egy jobb életre. A nyáron végzett műtét sikerült, a beteg ugyanattól a donortól kapta a két szervet.
  • A tízes listán ott van még Lakatos Norbert is. A 25 éves apa történetét először az RTL Híradó nézői ismerhették meg, ugyanis ő volt az, aki miután beteg kislányát kezelték a kistarcsai kórházban, hálából felajánlotta, hogy kifesti az intézmény egyik nővérszobáját. Azt akarta elérni, hogy a kórház dolgozói ne veszítsék el hitüket a hivatásukban. Később több intézménynek is segített.

Az Év Embere szavazás december 31-ig tart. A nézők ezen az oldalon keresztül adhatják le voksaikat. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top