Sztárok

II. Erzsébet királynő halálhíre megrázott mindenkit – később kiderült, álhírről van szó

A briteket megrázta a hír, amikor a BBC a saját oldalán közzétette a gyászhírt: december 29-én elhunyt II. Erzsébet királynő. Azóta sok részlet kiderült.

A hír futótűzként terjedt a közösségi oldalakon, miután a @BBCNewsUKI és a @BBCNewsUKk Twitter-oldalon a következő üzenet jelent meg: “Breaking: A Buckingham palota belejelentette, hogy II. Erzsébet királynő 90 éves korában elhunyt. A körülmények ismeretlenek. A részletek folyamatosan frissülnek.”

Rengetegen megosztották a gyászhírt, köztük például a francia nagykövet, Gérard Araud, aki csak később realizálta, hogy álhírről van szó. “Ez az első alkalom, hogy bedőltem egy álhírnek. Nahát! Most már átérzem ezt a problémát. Mostantól óvatosabb leszek” – írta később, miközben megkönnyebbülését fejezte ki, hogy a brit uralkodó jól van. 

Cáfolják II. Erzsébet királynő halálhírét

Az álhírt azért is osztották meg sokan, mert alig egy héttel az után jelent meg, hogy bejelentették: II. Erzsébet egészségi állapota miatt nem megy a templomba a családdal karácsonykor. Később pedig a férjével, Fülöp herceggel együtt nem vonattal utaztak a Norfolki birtokra – ahogy eddig minden évben tették – hanem helikopterrel, ráadásul a tervezetnél később indultak. Ha pedig a királynő ilyen kiadásra hajlandó, akkor annak komoly oka van, állították a szakértők. 

A Buckingham-palota nem kommentálta az álhíreket, a két kamu BBC oldal pedig időközben eltűnt.  

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top