Sztárok

Ezeknek a celebeknek érettségi nélkül jött be az élet

Nem voltak elég jók, nem értek rá, vagy éppen az iskola folyosóin motoroztak – a lényeg, hogy valamiért mindannyian idő előtt felálltak a padból.

Tanulj, tinó, ökör lesz belőled – tartja a mondás. Vagy ne tanulj, és még akár híres is lehetsz – felelhetnék erre az alábbi hírességek, akik mind kihullottak vagy kiugrottak a közoktatásból még az érettségi előtt. Példájuk persze ettől még nem követendő, mert mindannyian a szabályt erősítő kivételek, de a történetük éppen ezért feltétlenül érdekes.

Marlon Brando

Azért csapták ki a középiskolából, mert a folyosón motorozott. Van még kérdés? Ha van, ha nincs, annyit hozzátennénk, hogy az apja ezután katonai iskolába küldte, ahol kifejezetten jól is teljesített, mígnem szobafogságra ítélték egy látogatóba érkező ezredessel szembeni engedetlensége miatt. Mivel a bezártságot sem bírta, kiszökött a városba, ez pedig már újabb kirúgást ért – de azért a következő évre visszahívták. Amire ő nemet mondott. Nem semmi.

Ezeknek a celebeknek érettségi nélkül jött be az élet

Richard Branson

Amikor a diszlexiával küzdő Richard Branson 16 évesen dobbantott a középiskolából, az igazgató azzal engedte útjára, hogy vagy börtönbe kerül, vagy milliomos lesz. Utóbbi jött be, aztán ugye egészen a milliárdosságig is sikerült eljutni. Külön szép, hogy mivel kezdte a történetet a gimnáziumból frissen lelépett hősünk: lapot alapított Student (Diák) címmel.

Ezeknek a celebeknek érettségi nélkül jött be az élet

Hilary Swank

Nem kizárólag a férfiak játéka ez: a kétszeres Oscar-díjas Hilary Swanknek is pontosan kettővel több Oscar-díja van, mint ahány érettségi bizonyítványa. Az ok? A tanárok szerint túl sokat beszélt, ő pedig megunta, hogy állandóan rászólnak. Persze ha mélyebbre ásunk, azért nem ilyen egyszerű a dolog: a színésznő figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban szenvedett, és emiatt nem tudott beilleszkedni.

Ezeknek a celebeknek érettségi nélkül jött be az élet

John Travolta

Gonoszak vagyunk, ha azt mondjuk, hogy ezen nem vagyunk meglepődve? Hát akkor legyünk gonoszak, mert még azt is megkockáztatjuk, hogy John Travoltához valahogy nem is illik az érettségi. Persze lehet, hogy csak a Grease miatt érezzük így – igazából semmilyen zaftos vagy különös oka nincs annak, hogy a leendő sztár 17 évesen lelépett a középből, egyszerűen jobban érdekelte a színészet.

Ezeknek a celebeknek érettségi nélkül jött be az élet

Eminem

17 éves koráig próbálkozott, de miután már harmadszor futott neki a kilencedik osztálynak, elfogyott a türelme, és feladta. A próbálkozást és a türelmet persze idézőjelben kell érteni, ugyanis többnyire bent sem volt a suliban, és a tárgyak nagy része sem foglalkoztatta.

Ezeknek a celebeknek érettségi nélkül jött be az élet

Gisele Bündchen

A tavaly nyugdíjba vonult Gisele Bündchen 14 évesen tett le az iskoláról, amire nagyon egyszerű oka volt – nem ért rá, mert dolgoznia kellett, miután felfedezték egy bevásárlóközpontban. Mondjuk a távozás valószínűleg duplán sem fájt a modellnek, ugyanis az osztálytársai folyton cukkolták a magassága és vékony testalkata miatt.

Ezeknek a celebeknek érettségi nélkül jött be az élet

Johnny Depp

Valljuk be, a luxuslakását áruló Johnny Depp sem tartozik a legmeglepőbb nevek közé ebben az összeállításban. Az viszont már meglepő, hogy miután 15 évesen lelépett a középből, mert sürgősen rocksztárrá kellett válnia, néhány hét alatt rájött, hogy ezt mégsem kellett volna, és visszament. A legmeglepőbb pedig az, hogy az igazgató közölte vele: inkább higgyen csak az álmában, és zenéljen tovább. Izé, rock and roll!

Ezeknek a celebeknek érettségi nélkül jött be az élet

Walt Disney

Bár a suliújságnak is rajzolt, az amúgy is ellentmondásos életet élő Walt Disney annyira gyűlölte a középiskolát, hogy levelet írt az igazgatónak arról, mennyire undorodik az intézménytől. 16 évesen végül távozott is, hogy jelentkezhessen a haditengerészethez, de a kora miatt elutasították, így saját kezűleg hamisított okmányokkal mentőautó-vezető lett a Vöröskeresztnél. Természetesen a járműve oldalát is kidekorálta a rajzaival.

Ezeknek a celebeknek érettségi nélkül jött be az élet

Marilyn Monroe

A szexszimbólum sosem az eszéről volt híres, de a középiskolát nem azért hagyta ott, mert nem volt  elég jó tanuló, hanem azért, mert nevelőszülei az apa munkája miatt elköltöztek Kaliforniából, őt viszont a törvények értelmében nem vihették magukkal. Hogy ne kerüljön vissza az árvaházba, az éppen kilencven éve született Marilyn Monroe az egyetlen fennmaradó megoldást választva hozzáment a szomszéd család 21 éves fiához, a házasságot pedig már nem lehetett összeegyeztetni az iskolával annak ellenére sem, hogy kényszerből köttetett, és nem tartott sokáig.

Ezeknek a celebeknek érettségi nélkül jött be az élet

Mark Wahlberg

Tekintve, hogy 15 évesen javítóintézetbe került afroamerikaiak és vietnamiak elleni rasszista támadások miatt, az a legkevesebb, hogy nem fejezte be a középiskolát. Viszont ahogyan leszámolt a bűnözői múltjával, úgy végül ezt a csorbát is kiköszörülte: 2013 júniusában, 42 éves dollármilliomos sztárként megszerezte az érettségit. Azt mondja, saját magán kívül a gyerekeiért és mindenki másért tette, aki tanulásra inspirálta.

Ezeknek a celebeknek érettségi nélkül jött be az élet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top