Sztárok

Nem is gondoltad volna, hogy ezek a sztárok testvérek

Vannak, akiknek a vezetéknevük sem egyezik, másokat egészen ellentétes irányokba vitt a pályafutásuk, de az is előfordul, hogy minden értelemben szem előtt vannak mindketten, és mégsem esik le a tantusz.

Akadnak a sztárvilágban kimondottan ismert testvérpárok, sőt ha a KardashianJenner klánra gondolunk, egész testvércsordák is, az internet korában pedig már azzal is majdnem mindenki tisztában van, hogy Julia Roberts és Eric Roberts testvérek – vannak azonban olyan hírességek is, akikről a legtöbben sosem gondolnánk, hogy a legszorosabb vérségi kapcsolatban állnak egymással. Aki az alábbi hét párosból mindegyikről tudott, az nyugodtan szólíttassa magát mostantól a celebtudományok habilitált professzorának.

Shirley MacLaine és Warren Beatty

Nem is gondoltad volna, hogy ezek a sztárok testvérek

Ahhoz képest, hogy a 20. század legnagyobb filmsztárjai közé tartoznak (hogy mást ne mondjunk, ketten együtt tizennyolc Oscar-jelölést gyűjtöttek be), elég jól titkolják, hogy testvérek, szóval senki ne szégyellje magát, ha nem tudta, hogy fivérről és nővérről van szó. Az igazság az, hogy nem is tartják egymással a kapcsolatot – Shirley MacLaine (született Shirley Maclean Beaty) saját elmondása szerint egy ideig próbálkozott, de Warren Beatty nem reagált, úgyhogy most már csak a hírekből tájékozódik róla, mi van az öccsével.

Demi Lovato és Madison De La Garza

Nem is gondoltad volna, hogy ezek a sztárok testvérek

Madison De La Garzának talán a neve sem ismerős elsőre, pedig a többség nagyon jól tudja, kiről van szó: ő alakította négy évadon át Juanita Solist a Született feleségekben. Ugye, hogy így már sokkal érdekesebb az információ, miszerint ugyanaz a Dianna Lee Smith az édesanyja, mint a pasijával nyáron hat év után szakító Demi Lovatónak? Hát még annak fényében, hogy a lehetőségekhez mérten nagyon jó viszonyban is vannak – egészen meglepő, hogy alig tudunk erről a féltestvéri kapcsolatról.

Charlie Sheen és Emilio Estevez

Nem is gondoltad volna, hogy ezek a sztárok testvérek

Noha közös filmjük is volt (a kitűnő magyar címmel megvert Tökös ötös), sőt Estevez vendégként még a Két pasi – meg egy kicsiben is felbukkant, sokan nem tudják, hogy ők is testvérek. Azzal pedig még kevesebben vannak tisztában, hogy nem Emilio Estevez az, aki felvett nevet visel, hanem a menyasszonya ellen bérgyilkost fogadó Charlie Sheen: apjukat Ramón Antonio Gerardo Estévezként anyakönyvezték, csak aztán a hírnév érdekében úgy döntött, hogy inkább Martin Sheenként fog futni, botrányos életű fia pedig maga is ezt a művésznevet választotta.

Virginia Madsen és Michael Madsen

Nem is gondoltad volna, hogy ezek a sztárok testvérek

A vezetéknév itt persze árulkodó, de meglehetősen különböző vonásaikkal és egészen eltérő karrierjükkel nekik is sikerült elérniük, hogy ne nagyon próbáljon az ember testvérként gondolni rájuk: noha mindkettőjüknek elég változatos a filmográfiája, Michaelt leginkább Quentin Tarantino egyik házi színészeként, vagy mondjuk a Sin Cityből ismerjük, míg húga egy sor tinifilm után a Kerülőutakkal írta be magát a mozitörténetbe.

Blake Lively és Robyn Lively

Nem is gondoltad volna, hogy ezek a sztárok testvérek

Tekintve, hogy van köztük röpke tizenöt év korkülönbség, az az aprócska tény is el szokott sikkadni, hogy a Tini boszorkányok és A pletykafészek sztárjai, Robyn és a második gyermekét nemrég világra hozó Blake Lively is féltestvérek édesanyjuk révén. Nem mellesleg ez a bizonyos anyuka, Ernie Lively is színésznő, aki a Hazárd megye lordjaitól az X-aktákig egy rakás sorozatban szerepelt, és Robynéknak van még három másik (fél)testvérük is, akik szintén mind kamera előtt dolgoznak vagy dolgoztak.

Randy Quaid és Dennis Quaid

Nem is gondoltad volna, hogy ezek a sztárok testvérek

Annyira a maguk útját járják, és olyan sikeresen is egyengetik a saját karrierjüket mindketten, hogy időről időre figyelmeztetnie kell magát az embernek: testvérekről van szó itt is. Randy a Családi vakációban, A függetlenség napjában és a Brokeback Mountainban is játszott, míg öccse olyan filmekkel vált ismertté, mint az Apád-anyád idejöjjön!, a Minden héten háború és a Traffic. Külön szépsége a történetnek, hogy a két pályafutás nemcsak egymástól függetlenül, hanem minden hátszéltől is mentesen alakult ilyen szépen: édesanyjuk ingatlanügynök, édesapjuk villanyszerelő volt.

Lily Allen és Alfie Allen

Nem is gondoltad volna, hogy ezek a sztárok testvérek

Ők még azzal is zavarják a radarokat, hogy más karriert választottak: a bulizni összerogyásig tudó Lily Allen ugyebár a popdívák új aranykorának egyik előfutára volt Amy Winehouse-zal együtt, Alfie Allen pedig leginkább a Trónok harca Theon Greyjoyaként ismert. Nem mintha annyira titkolnák a kapcsolatukat, vagy akár rosszban lennének, hiszen Lily még dalt is írt az öccséről az elég lényegre törő Alfie címmel, de ez is egy olyan rokoni kapcsolat, ami szépen elmegy az emberek többsége mellett. (Bónusz, hogy a párosnak távoli unokatestvére a brit popsztár, Sam Smith is.)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top