Sztárok

Különös házasság volt – tíz éve mondta ki az igent Katie Holmes és Tom Cruise

Bár már négy éve véget ért, nincs még egy hollywoodi házasság, amelyet annyi titok és pletyka övezne, mint Katie Holmes és Tom Cruise frigyét. Ma lennének tízévesek.

Angelina Jolie és Brad Pitt válása eléggé betett a tökéletes sztárpárok eszményének, de azért fölösleges úgy csinálni, mintha az övék lenne az első tönkrement álomkapcsolat. Ma ünnepelné például a tizedik házassági évfordulóját egy másik olyan hollywoodi pár, amelynek története valóra vált tündérmeseként indult, külön bejáratú közös névvel, ahogy kell – a feleséget Katie Holmesnak, a férjet Tom Cruise-nak, kettejüket együtt TomKatnek hívták, és már több mint négy éve külön vannak. A kapcsolatuknak pedig annyi furcsa pillanata és periódusa volt a legkülönbözőbb források szerint, hogy bizton nevezhetjük minden idők egyik legkülönösebb sztárházasságának – ezeket az epizódokat gereblyéztük egybe a szomorú évforduló alkalmából.

Tom Cruise fülig szerelmes Oprah-nál

A pár még csak egy hónapja ismerte egymást, amikor Oprah Winfrey meghívta a műsorába Tom Cruise-t. Az egy dolog, hogy ilyenkor be van zsongva az ember, na de amit a színész levágott a kanapén ugrálástól a féltérden ujjongásig, az egy egész más történet. A People magazin utólagos felmérésében a válaszadók 62 százaléka azt mondta, hogy az egész csak színjáték volt, és Oprah is elismerte, hogy Cruise furcsán viselkedett. (Nem mintha ez rá nem lett volna igaz. A videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk.)

Katie Holmes nagyot fordul és befordul

Két hónappal a kapcsolat kezdete után a katolikus Katie Holmes áttért az idén 54 éves Tom Cruise vallására, és szcientológus lett, majd elfordult barátaitól, kirúgta az ügynökét, a menedzserét és a sajtósát is. Ezzel párhuzamosan megjelent mellette Jessica Rodriguez, akit ő a legjobb barátjának, a média viszont csak a szcientológusok által kijelölt gardedámnak nevezett.

Világok harca
Jessica Rodriguez és Katie Homes a Világok harca bemutatóján Londonban (Fotó: Niki Nikolova/Getty Images)

A gardedám-barátnő közbeszól

Rodriguez 2005-ben a W magazinnak adott interjújára is elkísérte Holmest, sőt egy-egy mondattal meg is toldotta a válaszait. Amikor pedig a riporter a szerelmes kamaszlányként áradozó színésznőnél arról kezdett érdeklődni, mit szól a pletykához, miszerint a kapcsolatuk Tom Cruise-zal megrendezett, sőt fizetett, a barátnő/gardedám felpattant, és maga válaszolt: “mi az ilyesmit el sem olvassuk, mert rendkívül udvariatlan dolog”. Ezután persze felmerült az is, hogy mióta dolgozik Holmes mellett, amire az volt a válasz: “ó, nem, mi csak legjobb barátok vagyunk”, arra a kérdésre pedig, hogy mióta tart ez a barátság, az: “Egy ideje. Nem tudom.”

Különös házasság volt – tíz éve mondta ki az igent Katie Holmes és Tom Cruise

Ultrahang áll a házhoz

Amikor kiderült, hogy Katie Holmes várandós, Tom Cruise beszerzett otthonra egy ultrahangkészüléket. Ma már ez bizonyos körökben nem szokatlan dolog, akkor viszont még semmilyen körülmények között nem számított hétköznapi eseménynek, és az orvosok sem rajongtak az ötletért, mert az egy dolog, hogy Tom Cruise a filmjeiben fél kézzel lóg több ezer méter magas sziklákról és vadászgépet vezet, de ahhoz azért nem árt némi valódi szakképzettség sem, hogy egy ilyen berendezést felelősséggel használjon az ember, és az eredményeket is jól tudja értelmezni.

Katie várandósan, Tom lányának Isabellának focimeccsén (Fotó: Profimedia)
Katie várandósan, Tom lányának, Isabellának focimeccsén (Fotó: Profimedia)

Házassági szerződés születik

Maga a tény nem meglepő, a szerződés állítólagos tartalma annál inkább. A szerző a beszámolók szerint maga Katie Holmes apja volt, aki ügyvéd, és nem hitt a kapcsolat tartósságában, a lényeg pedig annyi, hogy az esetleges válástól a közös gyerek, Suri Cruise 18. születésnapjáig Holmes évi 400 ezer dollárt kap Cruise-tól az orvosi és oktatási költségek felett, ha cserébe hallgat a kapcsolatukról – vagyis sikerült elég könnyűvé tenni a különválást, és garantáltan megakadályozni, hogy ronda háborúvá fajuljon a helyzet.

Katie, Tom és az 5 éves Suri
Katie, Tom és az 5 éves Suri (Fotó: Profimedia)

Az esküvő minden elképzelést felülmúl

A nyolc hét együttlét után lezavart eljegyzésre szűk másfél évvel következő esküvőt a pár egy 15. századi olasz kastélyban tartotta, és a beszámolók szerint a háromnapos program mellé ötemeletes, embermagasságú torta, valamint tűzijáték is járt, Holmes fátyla pedig 70 órán át készült. Emellett eltörpül, amúgy viszont pont ilyen grandiózus keretek között meglepő csak igazán, hogy egy jelen lévő szerint a grimaszkirály Tom Cruise 20 percen át állt “minden rendben” arcot vágva és vigyorogva az oltár előtt, mire az ara is előkerült.

katie és Tom esküvője egy római kastélyban (Fotó: Profimedia)
Katie és Tom esküvője a római Odescalchi kastélyban (Fotó: Profimedia)

A semmiből jön a válás

Ha azokat a pletykákat félre is tesszük, amelyek szerint Katie Holmes teljes titoktartás mellett, eldobható mobiltelefonokat használva és három külön államban három ügyvéddel egyeztetve szervezte meg a válásukat, az biztosnak tűnik, hogy Tom Cruise-t teljes meglepetésként érte a hír: egy hónappal korábban még a szokott módon áradozott a Playboynak a kapcsolatuk tökéletességéről, ráadásul amikor Holmes előállt a szándékával, ő épp Izlandon forgatta a Feledést – ami azért nem nevezhető hagyományos ügymenetnek.

Katie Holmes és lánya Suri (Fotó: Profimedia)
Katie Holmes és lánya, Suri (Fotó: Profimedia)

A többi néma csend

Manapság az egykori pár két feléről munkáiktól eltekintve annak kapcsán hallani a legtöbbet, hogy pletykákon kívül gyanúsan nem hallani róluk semmit. Négy és fél év elteltével és számos híresztelés után (vagy ha a Katie Holmes – Jamie Foxx-sztorit vesszük, számos híresztelés mellett, mert ez elég makacsul tartja magát) hivatalosan még mindig nincs senkije egyiküknek sem, amit a legtöbben azzal magyaráznak, hogy létezik köztük valamiféle titoktartási szerződés. Hogy így van-e, vagy “egyszerűen” ennyire megviselte őket a szétválás, azt talán sosem tudjuk meg, de egy biztos: ez tényleg nem egy hétköznapi kapcsolat volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top