Sztárok

Orosz állampolgár lett Steven Seagal

Azt mondja, akad pár orosz felmenője, és barátai is vannak az országban. Steven Seagal nem az első sztár, akinek odaadták az orosz útlevelet.

A Kreml bejelentése szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök orosz állampolgárságot adott Steven Seagal akciósztárnak és harcművésznek.

Az MTI közleménye szerint a 64 éves, hétdanos aikidomester és volt hollywoodi akcióhős a küzdősportokat szintén kedvelő orosz államfő barátja. Seagal az ügynökén keresztül közölte, hogy “rendkívüli módon hálás” az állampolgárságért, amelyet Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint azért kapott meg, mert törekedett annak megszerzésére, és mert meleg érzéseket táplál Oroszország iránt.

Seagal Kaliforniában nőtt fel, többször kijelentette, hogy oroszországi és mongol felmenőkkel rendelkezik. (A Moszkovszkij Koszomolec című napilap szerint apai nagyapja, a Minszkben született Nátán Zigelman nevét angolosította a színész.) A volt mozisztár gyakran megfordul Oroszországban, és az Interfax hírügynökség szerint egy szeptemberi szahalini látogatása során kijelentette, hogy fel szeretné venni a helyi állampolgárságot, hogy több időt tölthessen el orosz barátaival.

Steven Seagal 2016 januárja óta szerb állampolgár is. A BuzzFeed értesülése szerint az orosz elnök a G8 csoport 2013-as csúcstalálkozóján felvetette amerikai hivatali partnerének, Barack Obamának, hogy a színész-harcmester legyen Oroszország tiszteletbeli konzulja Kaliforniában, de az állítólagos terv nem valósult meg.

Putyin korábban más ismert személyiségeknek is adományozott orosz állampolgárságot, köztük Gerard Depardieu francia színművésznek és Roy Jones Jr. amerikai volt profi ökölvívó-világbajnoknak.

Előzmények:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top