Sztárok

Gáspár Laci egykor megtagadta szülei kérését

Gáspár Laci az X-Faktor egyik produkciója kapcsán elárulta, miért nem alakulhatott ki komolyabb kötelék közte és a nagyszülei között. Ha teljesítette volna szülei kérését, máshogy lehetett volna.

Gáspár Lacira különösen nagy hatást tett Kútvölgyi Sára produkciója az X-Faktorban, aki jelnyelvvel kísérte a dalát. Gáspár Laci anyai nagyszülei ugyanis siketként születtek. “Kisgyerekként a szüleim sokszor kértek, hogy tanuljak meg jelelni, hogy könnyebben kommunikálhassak a nagyszüleimmel, de akkor a tesóimmal nem volt kedvünk hozzá. Nem is igazán értettük, miért kellene kézmozdulatokat tanulnunk. De most, felnőtt fejjel már tudom, mekkora butaság volt így gondolkodni! Azóta megtanultam néhány kézjelzést, ismerek szavakat, így a kommunikáció egyszerűbb velük, de még mindig nem tudom tökéletesen a jelnyelvet” – árulta el az énekes a  Blikknek, és bevallotta azt is, hogy a nehézkes kommunikáció miatt nem is alakult ki köztük szokványos nagyszülő-unoka kapcsolat. 

Gáspár Laci egykor megtagadta szülei kérését

Bár a süketek nem hallják a zenét mégis különleges érzékük van hozzá.  “A nagymamámék soha nem hallottak énekelni, mégis érzik és értik a zenémet. Számomra is elképesztő, hogy ha látnak egy produkciót a tévében, annak ellenére, hogy nem hallják, meg tudják mondani, jól énekel-e az adott fellépő. Egyszerűen érzik a kisugárzását, az érzelmeit, a személyiségét. Nagyon büszkék rám, és a kezdetektől fogva figyelik a pályafutásom. Tudják, hogyan szólal meg egy-egy dalom” – mondta el Gáspár Laci, aki négy éve Weisz Fanni siketnéma modellel is készített egy klipet, a Minden bajom elszáll című nótával is azt akarta elérni, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élők nehézségeire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top