Sztárok

Letartóztatták Shailene Woodley színésznőt

A fiatal hollywoodi filmcsillagot, Shailene Woodley-t birtokháborításért tartóztatták le hétfőn a rendőrök. A megbilincselt sztárt a helyi törvények értelmében akár börtönbe is zárhatják.

Az amerikai színésznőt, Shailene Woodley-t hétfőn Észak-Dakotában tartóztatták le a rendőrök, mert részt vett egy olyan kőolajvezeték elleni tüntetésen, amely az őslakosok félelmei szerint szennyezni fogja ivóvizeiket, meggyalázza temetőiket és más kultikus helyeiket.

A 24 éves filmsztárt, akinek nevét egyre többet hallani, megbilincselve vezették el a Dakota Access nevű olajvezeték egyik építési helyszínéről, ahol több száz ember tüntetett békésen az 1770 kilométeres, 3,7 milliárd dollárba kerülő csővezeték ellen.

A színésznő a történtekről videót készített, amelyet közösségi oldalán is megosztott. Szerinte a hatóságok őt szemelték ki ismertsége és nagy rajongótábora miatt. Mint mondja, épp békésen visszatért az autójához, amikor megragadták, és közölték vele, nem tüntethet tovább. Ijesztő élményként mesélte “a nagy puskák és gumibotok” látványát.

Shailene Woodley-t birtokháborítással és zavargásban való részvétellel vádolják, amiért akár 30 nap börtönbüntetéssel és 1500 dolláros pénzbírsággal is sújthatják.

Shailene Woodley-t kőolajvezeték építése elleni tiltakozást követően tartóztatták le

(ujszo.com)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top