Sztárok

Lekapcsolták a rendőrök Kern Andrást

Súlyos bírságot kaphat a kihágás miatt. Kern András szabadkozik, állítja, a körülményeknek köszönhető, hogy kénytelen volt megsérteni a szabályokat.

A Blikk írása szerint Kern András szerda este fél hatkor hajtott le az autójával a Rózsadombról, de a közlekedési szabályokat figyelmen kívül hagyva felhajtott a sínekre. A lapnak a következőket mondta egy olvasóriporter: “Egyszer csak láttam, hogy a Rómer Flóris utcában, a rendőrségnél jön le egy sportkocsi, amit a művész úr vezet. Balra kanyarodott ki, egyenesen a villamossínekre, és elindult a Margit híd felé. A művész úr végig a villamossíneken vezette az autóját.” Mint kiderült, ezt egy rendőrautóból is észrevették, és Kern autóját lekísérték az Országgyűlési Irodaház felé.

Ez a helyes út:

“Darabokra van szedve a város, máshogy nem lehet közlekedni. Órákkal korábban el kell indulni, ha az ember nem akar késni – magyarázta a lapnak Kern. – Előadásra mentem, és nem értem volna oda máshogy, ezért hajtottam fel a sínekre, és újból megtenném, ha kellene. Miért? Maradjon el miattam az előadás? Azért, mert dugó meg ennyi felújítás van a városban? Megállítottak a rendőrök, majd jön csekken a büntetés, azt befizetem.”

A hatályos közlekedési szabályok szerint ilyen esetben szabálysértés miatt indulhat eljárás a vétkes sofőr ellen. Ebben az esetben a maximálisan kiszabható büntetés akár 150 000 forint is lehet.

Olvass még Kern Andrásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top