Sztárok

Elindult A Dal 2017 – ilyen dalokat várnak a versenyre

Bejelentették, elindult A Dal 2017 versenye. Az Eurovíziós Dalfesztivál dalválasztó műsorába november 20-ig várják a jelentkezéseket. És milyen dalokat szeretne hallani a zsűri? Ezt is eláruljuk a többi érdekes részlettel együtt.

Ismét keresik azt a dalt, amelyik hazánkat képviselheti a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon. A Dal 2017 című dalválasztó show-műsorra november 20-ig várják a pályaműveket.

A Dal 2017 zsűrije elsősorban a magyar nyelvű dalokat támogatja és várja, de természetesen angolul, illetve a Magyarország területén élő kisebbségek és etnikumok nyelvén íródott dalokkal is jelentkezhetnek a szerzők és az előadók.

A Dal 2017 versenyre beküldött dalok közül szakmai zsűri választja ki a legjobbnak ítélt harmincat, amelyeket élőben is előadhatnak a korábbi évekhez hasonlóan az énekesek. A három elődöntőt követően két középdöntőben, végül pedig döntőben a közönséggel együtt választja ki a legjobb dalt a Dal 2017 zsűrije.

A Dal 2017 élő adásaiba bejutó pályázóknak daluk akusztikus változatát is el kell készíteniük, amellyel versenybe szállnak az Akusztik Dalverseny fődíjáért. A szavazás nyertese fellép a VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díj átadóján.

A műsorban elhangzó dalok szövegei és szerzőik jövőre is összemérik tudásukat A Dal 2017 Legjobb Dalszövege díjáért. A díjazottat az élő tévéműsor második elődöntőjében nevezi meg a zsűri. A Dal 2017 Felfedezettje különdíjjal pedig egy olyan versenyzőt tüntet ki a nemzeti dalválasztó műsor 2017-es mezőnyéből a televíziós zsűri, amelyik a műsorban debütál és kiemelkedő teljesítményt nyújt produkciójával. A Dal 2017 Felfedezettje különdíjat a tévéműsor első elődöntőjében adja át a zsűri.

A Dal 2016 dalválasztó műsorba 372 pályázat érkezett. Idén legalább ennyi szerzeményt várnak. Az évente több mint 100 millió nézőt vonzó Eurovíziós Dalfesztivált 2017-ben Ukrajnában rendezik meg, miután Stockholmban az ukrán énekesnő, Jamala győzött 1944 című dalával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top