Sztárok

A szülinapjuk is egymásról szól: Catherine Zeta-Jones 47, Michael Douglas 72 éves

Catherine Zeta-Jones és férje, Michael Douglas annyira elválaszthatatlanok, hogy a születésnapjuk is ugyanakkorra esik. Méghozzá épp szeptember 25-ére, azaz mára!

Ma ünnepli negyvenhetedik születésnapját Catherine Zeta-Jones, de erről az évfordulóról nehéz lenne anélkül megemlékezni, hogy szóba ne hoznánk a színésznő tizennyolc éve hű társát, Michael Douglast, aki szintén ezen a napon született, csak épp negyedszázaddal korábban. Ezért aztán neje életével párhuzamosan az övén is végigszaladunk – így amúgy is még érdekesebb a történet.

1969. szeptember 25.

A walesi Swansea-ban megszületik Catherine Zeta-Jones. Szülei jómódban élnek, de sokat segít a családnak, amikor százezer fontot nyernek a bingón – ebből fizetik például a hiperaktív Catherine tánc- és balettóráit is. Eközben Michael Douglas a huszonötödik születésnapját ünnepli, és első komoly filmje, a Hail, Hero! bemutatójára készül, amiért rögtön Golden Globe-ra is jelölik.

Michael és Kirk Douglas a Hail! Hero c. filmben
Michael és Kirk Douglas a Hail, Hero! című filmben – fotó: Getty Images

1987

A kiskora óta színészkedő, karrierje miatt két évre az iskolát is hátrahagyó Catherine Zeta-Jones már Londonban él, és addig jár meghallgatásokra, amíg a főszereplő második beugrósaként be nem kerül A 42. utca foglya című musicalbe. Egy szép napon pedig a színész és az első beugrós sem tud fellépni, és ő olyan jól alakít helyettük, hogy két évre megkapja a szerepet. Eközben Michael Douglas épp végérvényesen és visszavonhatatlanul befut. Csak ebben az évben olyan filmekben játszik, mint a Végzetes vonzerő és a Tőzsdecápák, amiért megkapja a legjobb férfi főszereplő Oscarját is.

Catherine Zeta-Jones és a 42. utca foglya szereplői
Catherine Zeta-Jones és a 42. utca foglya szereplői

1992

Catherine Zeta-Jones az Egyesült Királyságban már sztár a The Darling Buds of May című sorozat egyik főszereplőjeként, de pocsékabbnál pocsékabb szerepeket kap: ebben az évben például a Kolumbusz, a felfedező bukásából veszi ki a részét, és közben feltűnik hastáncosként is Az ifjú Indiana Jones kalandjaiban. Eközben Michael Douglas fürdik a sikerben. Éppen élete leghíresebb alakítását, az Elemi ösztön főszerepét ünnepli.

Michael Douglas és Sharon Stone az Elemi Ösztönben
Michael Douglas és Sharon Stone az Elemi ösztönben

1998

Sínre kerül Catherine-Zeta Jones karrierje is: miután megelégelte, hogy “csak egy helyes kis pofiként” jegyzik, dobbantott Hollywoodba, ahol tiszta lappal kezdhetett, és két év további szenvedés után Steven Spielberg ajánlására végre megkapja a Zorro álarca női főszerepét. Eközben Michael Douglas még mindig karrierje legszebb éveit éli, olyan filmek vannak mögötte, mint az Összeomlás, a Zaklatás vagy a Játsz/ma, 1977 óta tartó házassága viszont tönkrement. Aztán egy filmfesztiválon az egyszerűen imádni való Danny DeVito bemutatja őket egymásnak Jonesszal, és a két történetszál egybefonódik.

Catherine-Zeta Jones és Michael Douglas
Catherine-Zeta Jones és Michael Douglas a Múzsa csókja bemutatóján

2000

Csupa boldogság: augusztusban megszületik a pár első gyermeke, Dylan Michael, novemberben pedig az igent is kimondják a BBC által az év esküvőjének nevezett másfél millió fontos ceremónián. Aminek az árát egyébként azonnal vissza is keresik: az OK! magazinnak 1 millióért adják el a kizárólagos fotózási jogot, a helyszínre egy lesifotóst így is becsempésző Hello magazint pedig beperelik.

A kis Dylan a játszótéren
A pár és a kis Dylan a játszótéren 

2005

Az elmúlt évek sokkal inkább Jonesról szóltak a filmiparban, mintsem férjéről: noha 2003-ban világra hozta második gyermeküket, Carys Zetát is, volt ideje Hollywood egyik legjobban fizetett és legelismertebb színésznőjévé válni olyan filmjeivel, mint a Pop, csajok satöbbi, a Kegyetlen bánásmód, a Terminál, az Ocean’s Twelve vagy a Chicago, amiért a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscart is megkapta. Most épp a Zorro álarcában tér vissza. Eközben Michael Douglas a nagy sikerű 2000-es Trafficben ugyan még szerepelt felesége oldalán, de az utóbbi években inkább olyan érthetetlenül rossz filmekben tűnt fel, mint a Túl nagy család vagy az Apósok akcióban.

Michael Douglas, actress Catherine Zeta-Jones arrive at the Provo Airport with children Carys (3/1/2), Dylan (6), Cameron Douglas and his girlfirend Kelly Sott,
Michael, Catherine, Carys, Dylan, Cameron Douglas és barátnője, Kelly Sott

2010–2014

Mindkét sztárnak a maga problémáival kell elsősorban megküzdenie, mégis megint együtt kerülnek be a hírekbe. 2010-ben kiderül, hogy Michael Douglasnek nyelvrákja van, aztán az is, hogy az aggódó Catherine Zeta-Jones nemcsak a HPV-vírust kapta el férjétől, hanem depressziós is, majd a színésznőt bipoláris zavarral diagnosztizálják, és egymás után kétszer idegszanatóriumba vonul. 2013-ban bevallják, hogy a stressz a kapcsolatuknak is betett, és szakítottak – de amikor már mindenki temetné az álomházasságot, bejelentik, hogy Douglas felépült, Jones kiegyensúlyozott, és újra együtt vannak.

Michael és Catherine
Michael és Catherine Olaszországban, 2011-ben

2016

Douglas jól mondja: a pár erősebb, mint valaha. Külön-külön is (dolgozni már csak visszafogottabban szoktak, de mindketten sikerrel bukkantak fel szuperhősfilmekben, sőt az újra dögös és szerelmes Catherine Zeta-Jonesnak ott volt a Mellékhatások is, Douglasnek pedig a Túl a csillogáson), együtt meg pláne. Remélhetőleg ehhez méltó közös ünneplést is csapnak ma!

Michael és Catherine az idei Super Bowlon
Michael és Catherine az idei Super Bowlon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top