Sztárok

Havonta nevezik melegnek, de már 25 éve házas John Travolta

25 év rengeteg idő egy házasságban, hát még ha annyi mindent kell kiállnia a kapcsolatnak, mint John Travolta és Kelly Preston esetében. A sztárpár mindenesetre rendületlenül tartja magát.

A hosszú hollywoodi házasságok általában sokkal kisebb hírverést kapnak, mint a viharos kapcsolatok – gondoljunk csak arra, milyen csendben jutott el a 15. évfordulójáig Pierce Brosnan és Keely Shaye Smith, és mekkora volt a felhajtás Taylor Swift és Tom Hiddleston három hónap után szakítással végződő kapcsolata körül. Nem kivétel ez alól John Travolta és Kelly Preston frigye sem, de ez egy speciális eset: a színész magánélete amúgy meglehetősen sokat tárgyalt téma amiatt, hogy időről időre felmerül róla, titokban meleg, és ilyenkor persze a felesége is szóba kerül – azt viszont ritkán emlegetik fel, hogy mióta is tart a sokszor kikezdett házasság. Nos hát, ma éppen negyedszázada, úgyhogy az évforduló alkalmából fordítottunk egyet a megszokott nézőponton, és összeszedtünk pár dolgot, amit szép diszkréten túlélt a kapcsolat.

Travolta mélyrepülését

Karrierje nehezén már túl volt a színész, mire egybekeltek Prestonnal, hiszen a Nicsak, ki beszél!-nek és a Nicsak, ki beszél még!-nek köszönhetően pár évvel korábban újra sikerült kasszasikerekhez adnia a nevét, de a Ponyvaregénnyel kezdődő másodvirágzásának ekkor még semmi jele nem volt. Kelly Prestonnak mindenesetre így is kellett – és ki tudja, talán ez is komoly szerepet játszott benne, hogy sikerült visszatérnie az A-listások közé.

Kelly Preston és John Travolta, 1989 (Fotó: Profimedia)
Kelly Preston és John Travolta, 1989 (Fotó: Profimedia)

Egy potenciális repülőkatasztrófát

Nem sokkal az első házassági évfordulójukat követően, 1992. november 24-én a közismerten repülésőrült Travolta beült egyik saját gépe pilótafülkéjébe, és elindult Washingtonba, de útközben meghibásodott a jármű teljes elektronikus rendszere, így kényszerleszállást kellett végrehajtania. Landolás közben ráadásul egy légi irányító hibájából majdnem összeütközött egy Boeing 727-essel, de végül ezt is sikerült elkerülnie – amit elsősorban természetesen a képzettségének és a lélekjelenlétének köszönhet, de egy kicsit azért talán annak is, hogy szeretett volna még hazamenni Prestonhoz.

Travolta egy repülőgépkiállításon (Fotó: Profimedia)
Travolta egy repülőgépkiállításon (Fotó: Profimedia)

A házuk melletti repteret

Apropó, repülésmánia, látta már mindenki, hogy néz ki kívülről John Travolta otthona? Ha nem, érdemes megnézni, ugyanis nála nemcsak kocsifelhajtó és garázs akad, hanem egy komplett reptér is, a házával vetekedő méretű gépekkel közvetlenül az épület mellett. Megvannak persze ennek a maga előnyei, és bizonyos szempontból a látvány is impozáns, de azért mi nem biztos, hogy két repülőt meg több tízezer négyzetméter aszfaltot szeretnénk látni a hátsó kertünkben. Amúgy pedig ettől függetlenül is asszony legyen a talpán, aki egy ekkora “hobbit” képes tolerálni.

A színész háza és repülőtere
A színész háza és repülőtere (Fotó: Profimedia)

A gyermekük halálát

Sokan mondják, hogy nincs szörnyűbb dolog annál, mint ha szülő temeti a gyermekét, John Travoltának és Kelly Prestonnak pedig ezzel is meg kellett birkóznia, amikor 2009-ben, 16 éves korában elhunyt fiuk, az autizmussal élő és rendszeresen jelentkező rohamokkal küzdő Jett. Travolta nem is titkolta, hogy a történtek feldolgozásában és karrierje folytatásában rengeteget segített neki a felesége és másik két gyermekük, Ella Bleu és a tragédia utáni évben született Benjamin.

Jett és John
Jett és John (Fotó: Profimedia)

A Travolta homoszexualitásáról szóló pletykákat

Már a pár házasságkötése előtt felmerült, hogy John Travolta rejtőzködő homoszexuális, amikor a Time magazin egyik 1991-es cikkében azt állította egy férfi, aki korábban vezető tisztséget töltött be a Szcientológia Egyházban, hogy a színész azért nem meri elhagyni az egyházat, mert fél, hogy kiteregetnék a magánéleti titkait. Később egy másik volt szcientológus is hasonlóan nyilatkozott egy könyvben, és a sajtó is felkapta a témát: még annak kapcsán is erről szóltak a cikkek, hogy előkerült néhány fotó Travoltáról, amelyeken nőnek volt öltözve. Kelly Preston sosem kommentálja ezeket a híreket.

Havonta nevezik melegnek, de már 25 éve házas John Travolta

A pletykákat erősítő bírósági ügyeket

2012 májusában egymás után két férfi masszőr is beperelte John Travoltát szexuális zaklatásért, majd jött egy harmadik, októberben pedig előkerült egy 62 éves pilóta is, aki állítólag Travolta szeretője volt. A perekben felhozott vádakat végül ejtették, Travolta pedig a kapcsolatot is cáfolta, de azóta is újra és újra jelennek meg hírek Travolta masszőrökkel folytatott viszonyáról és arról, hogy még szállodai látogatásokon is csak férfiak masszírozhatják a színészt – egyvalami azonban változatlan: a Kelly Prestonnal kötött házasság szétrobbanthatatlannak tűnik.

Havonta nevezik melegnek, de már 25 éve házas John Travolta

Állítólagos válásaikat

Vagy mégsem? A sajtóban a különböző vádakat és híreszteléseket követően menetrendszerűen felbukkannak a hírek arról is, hogy Kelly Preston nem bír tovább hazugságban élni, és válni akar. Szóltak már cikkek a színésznő eltűnéséről, és kerültek elő olyan fotók is, amelyeken John Travolta nem viselte a jegygyűrűjét, de a vége eddig mindig az lett a dolognak, hogy kiderült: az egyébiránt terápiába is rendszeresen járó pár továbbra is együtt van. Immár huszonöt éve. És remélhetőleg boldogságban, nem csak a látszat kedvéért.

John és Kelly a FOX csatorna egyik idei rendezvényén (Fotó: Profimedia)
John és Kelly a FOX csatorna egyik idei rendezvényén (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top