Sztárok

Határtalan szerelmek, avagy a szerelem tényleg beragyogja a sötét órákat is?

Görögországot komoly gazdasági-társadalmi válság rengeti meg. A folyamatos elbocsátások és a menekültválság okozta frusztráció a lehető legnagyobb próbatételnek teszik ki főhőseink szerelmét. (12)

A mai Görögországban játszódó Határtalan szerelem egy-egy görög és külföldi találkozásáról mesél három különálló történetben, melyek mindegyikében egy másik generáció harcol meg a szerelméért a súlyos gazdasági és társadalmi válság közepette. A film többször is reflektál erre a helyzetre, és hiába hangozhat közhelynek, hogy fő témája a mindent elsöprő szerelem, Christopher Papakaliatis olyan drámai fordulatokat visz második rendezésébe, amelyek a Határtalan szerelmet a műfaján belül is kiemelkedővé teszik. A filmmel való azonosulást megkönnyíti, hogy valós és nagyon aktuális problémákat dolgoz fel.

Az első fejezetben egy olyan párral ismerkedhetünk meg, akiknek története a menekültválság témájához kapcsolódik. Kapcsolatuk különlegessége, hogy a fiú szír menekült, míg a lány görög. Szerelmüket még a lány szülei elől is kénytelenek titkolni, ugyanis az apa is ahhoz az egyre szélesedő réteghez tartozik, amely mély gyűlöletet táplál a menekültek iránt.

Határtalan szerelmek, avagy a szerelem tényleg beragyogja a sötét órákat is?

A második fejezetben a férfi főhőst, Jórgoszt maga a rendező játssza, a női főszereplőt, a svéd Elise-t pedig Osvárt Andrea. Elise a munkája miatt utazik Görögországba, hogy épp Jórgosz cégénél hajtson végre jelentős létszámcsökkentést. Ez azonban csak azután derül ki, hogy a két fél egymásba szeret. Elise harcol saját racionális személyiségével, hiszen az összeegyeztethetetlen Jórgosz emocionális beállítottságával.

Határtalan szerelmek, avagy a szerelem tényleg beragyogja a sötét órákat is?

 A befejező epizódban a nyugdíjas német egyetemi tanár Sebastian (J.K. Simmons) és a görög háziasszony María (María Kavogjáni) találkozásának történetét ismerhetjük meg. Románcuk helyszíne egy szupermarket, ám az érzelmek egy ilyen közönséges helyszínen is magasra hághatnak még akkor is, ha a felek nagyon különböző világokból érkeztek, és María gyenge angoltudása miatt alig értik egymást.

 Amennyiben mindig is szeretted a romantikus drámákat, de előnyben részesíted az eredeti látásmódot a sablonokhoz képest, akkor a Határtalan szerelem című filmet neked találták ki!

 

További információk

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top