Sztárok

Gyerekek, akiknek helye van a színpadon – ilyen lett a Kicsi Óriások

Szombaton debütált az RTL Klubon a Kicsi Óriások, amiben 4 és 14 év közötti gyerekek mutathatják meg a tehetségüket. Megnéztük a műsort, elmondjuk, szerintünk milyen lett.

A Kicsi Óriásokban a három zsűritagot és az öt csapatkapitányt is összeköti egy közös kapocs, méghozzá az, hogy mindannyian már egészen kisgyermekkoruktól szerepeltek vagy legalábbis egészen biztosak voltak benne, hogy erre a pályára szeretnének lépni. Tehát egész kicsi korukból is rendelkeznek tapasztalatokkal a tehetség és szárnybontogatás kapcsán, így jól tudnak azonosulni a műsor főszereplőivel, a gyerekekkel.

Már a csapatkapitányok is igazán színes csapatot alkotnak. Tóth Vera és Oláh Gergő, két tehetségkutatós győztes a legjobbak közül. Molnár Tibi, a Tha Shudras frontembere, ezúttal zöld maszk nélkül. A Barátok közt Zsófiját alakító Kiss Ramóna. És az óvónőként és énekesnőként is funkcionáló Kovácsovics Fruzsina. Ők választhattak maguknak csapatot, énekes, táncos és kicsi tehetség kategóriában. Minden csapatba kategóriánként egy versenyző, táncosok esetén egy pár, tartozhat, de az énekes és a táncos kategóriában kettőt vihettek magukkal, akik később a zsűri előtt párbajoztak.

A Kicsi Óriások nyáron készült, mert olyankor a gyerekek jobban ráérnek. Azok a gyerekek, akiket a csapatkapitányok kiválasztottak, az úgynevezett Kicsi Óriások akadémiára kerültek, ahol szakemberek (ének- és tánctanárok) segítették őket a felkészülésben. Eztán mutatkoztak be a zsűri előtt, egy-egy komolyabb produkcióval. A tehetségeket látva Geszti Péter már a produkciók elején eldobta az agyát, Földes Eszter a pályamódosításon kezdett gondolkodni, Spáh Dávidnak pedig könny szökött a szemébe az egyik dal alatt. Nem volt könnyű dolguk, de dönteniük kellett arról, hogy kik maradhatnak versenyben.

Többször elhangzott a zsűritől és nézőként is egyértelműen érezhető volt, hogy a bemutatkozó gyerekek nagy részének, még ha nem is mindegyikük jutott tovább, helye van a pályán és egy-két éven belül biztosan feltűnnek majd valamelyik felnőtt tehetségkutatóban vagy más módon kerülnek a színpadra, de ott lesznek. Hogy miben más a Kicsi Óriások, mint egy felnőtt tehetségkutató? Őszintébb. A gyerekek ki merik mutatni az érzelmeiket, és nem feszülnek be attól, amitől sok felnőtt, hogy azt hiszik, ez életük nagy lehetősége. Érdekes volt látni, hogy több párbajozó is mély barátságot kötött a felkészülés egy-két hete alatt és, amikor az egyikük továbbjutott a másik nem is tudott igazán örülni a sikerének, mert sajnálta a társát. A táncos párosok között voltak olyanok is, akik már évek óta ismerték egymást, táncversenyekről és most a zsűri előtt is versenyezniük kellett. Mégsem a nyerni akarás, hanem az összehangoltság és a tánc öröme látszott rajtuk.

Az ovisok nem párbajoztak, közülük minden csapathoz egy csatlakozott. Máshogy, de a cukiságuk mellett az ő fő fegyverük is az őszinteség. Hiszen ők aztán tényleg kimondják, amit gondolnak. Érdekes például megtudni, hogy mit vár el egy csapatkapitánytól egy öt év körüli kislány. “Törődni fogsz velem, játszani fogsz velem, és amikor sírok, megnyugtatsz” – sorolta az elvárásait, az egyikük Kis Ramónának. Ha valaki valamit (szerintük) hibásan tud, a kicsik akkor is azonnal szólnak.Sebestyén Balázs nem riporter, hanem műsorvezető, de semmi gond” – jelezte Molnár Tibi ovisa, egyébként igaza van. Sebestyén Balázs vezeti a Kicsi Óriásokat is, itt is jól megtalálta a helyét, remekül kijön a kicsikkel, a zsűrivel pedig kölcsönösen piszkálódnak.

Kíváncsian várjuk a folytatást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top