Sztárok

Saját tévéműsort kap Hosszú Katinka

A Sport TV-n műsorra kerülnek Hosszú Katinka várható úszó világkupa-győzelmei, ráadásul élő egyenesben.

A Sport TV több évre megszerezte az úszó világkupa-sorozat (vk) hazai közvetítési jogait, Hosszú Katinka pedig 2012 óta folyamatosan az élen végez a vk-összesítésében. Háromszoros olimpiai bajnok úszónőnk a világkupa franciaországi rajtját is kirobbanó formában várja – már öt nappal a riói olimpiai zárása után, augusztus 26-án. Mi pedig a Párizs–Chartres-ban kezdődő sorozat minden állomását élőben nézhetjük a Sport1 és a Sport2 műsorán – Hosszú Katinka főszereplésével.

Saját tévéműsort kap Hosszú Katinka

A vk az idén – Berlin visszatérése miatt – kilenc rövidpályás versenyből áll, európai, ázsiai és közel-keleti helyszíneken. A megszokott távokon zajló, kilenc kétnapos versenyről a Sport TV élőben tudósít.

Az idei vk összdíjazása a tavalyihoz hasonló: a FINA összesen több mint kétmillió dolláros pénzdíjat oszt szét az úszók között, megjutalmazva a férfi és a női összetett győztesét is. Tavaly a férfiaknál a dél-afrikai Cameron van der Burgh, a nőknél pedig Hosszú Katinka volt a legjobb. Hosszú 2012 óta 152 világkupa-aranyérmet nyert, ebből 30-at 2015-ben. Hosszú sokoldalúságát mutatja, hogy a mellúszószámokat leszámítva mindegyik úszásnemben elindult, és versenyt is nyert.

Az első állomáson Hosszú Katinka mellett rajthoz áll Jakabos Zsuzsanna is, aki 2015-ben összetett harmadik lett, Hosszú és az ausztrál Emily Seebohm mögött. Férfi úszóink közül például Verrasztó Dávid, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely és Kis Gergő nyert világkupa-versenyt a közelmúltban, Franciaországban pedig Mészáros Márknak szurkolhatunk.

A párizs–chartres-i verseny futamait augusztus 26-án, pénteken 17:00–19:30 között a Sport2-n, augusztus 27-én, szombaton 16:00–18:30 között pedig a Sport1-en követhetjük élőben.

A 2016-os úszó világkupa-sorozat menetrendje a következő:

augusztus 26–27.: Párizs, Chartres

augusztus 30–31.: Berlin

szeptember 3–4.: Moszkva

szeptember 30. – október 1.: Peking

október 4–5.: Dubaj

október 8–9.: Doha

október 21–22.: Szingapúr

október 25–26.: Tokió

október 29–30.: Hongkong

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top