Sztárok

26 éves Jennifer Lawrence – 10 dolog, ami már létezett, mielőtt megszületett volna

Még csak 26? A kérdés jogos, főleg azért, mert a karrierje során jó néhány alkalommal formált már meg nála idősebb nőket (Napos oldal, Joy…). Születésnapja kapcsán megmutatunk néhány dolgot, ami bármily meglepő, de már idősebb Jennifer Lawrence-nél, és előre szólunk, hogy ettől borzasztó öregnek fogod érezni magad.

A magyar rendszerváltás

Mire Jennifer Lawrence – gifesített életét itt mutattuk be – megszületett, addigra már nemcsak a magyar rendszerváltás zajlott le, hanem az első szabad választásokat is megtartottuk, melynek végén Antall József alakíthatott kormányt. Lawrence maximum felvételről láthatta az ifjú Orbán Viktor beszédét Nagy Imre temetésén, vagy azt, amikor a szovjet csapatok végre kivonultak Magyarországról.

26 éves Jennifer Lawrence – 10 dolog, ami már létezett, mielőtt Az éhezők viadala sztárja megszületett volna

A hétnapos műsorhét megszületése

Jennifer bizony már beleszületett a tutiba, amikor a hét bármelyik napján kapcsolod be a készüléket, mindig van adás. 1989 előtt ez nem teljesen így volt, és hétfőn hiába kapcsoltunk a Magyar Televízióra, nem sugároztak semmit.

26 éves Jennifer Lawrence – 10 dolog, ami már létezett, mielőtt Az éhezők viadala sztárja megszületett volna

Szomszédok

Jennifer Lawrence arról is lemaradt, amikor Mágenheimék, Vágásiék és a többiek beköltöztek a gazdagréti lakótelepre 1987-ben, és nem láthatta Taki bá első taxis kalandjait, Bőhm bácsi első bölcselkedéseit, Etus első hódításait és Vágási Feri első bútorcipelését sem. Mivel tudjuk róla, hogy a trash-sorozatok nagy rajongója, reméljük, az ismétléseknél azért bepótolta a lemaradást.

A Bonanza Banzai áttörése

A szülinapos Jennifer a magyar könnyűzenei forradalomról is lemaradt, amit egy popikon, Kovács Ákos megjelenése jelentett a nyolcvanas évek végén. A Depeche Mode magyarosításából született Bonanza Banzai hallatán valószínűleg Lawrence is feketére festett körmökkel, szigorúan nyolcvanas évekre belőtt séróval tombolt volna az Induljon a banzájra, és tudta volna, hogy bár nyugati a zene, de keletre tart…

A Calypso rádió indulása

Mivel a Danubius az indulásakor egy darabig vegyes magyar–német nyelvű rádióként működött, ezért az 1989-ben elindult Calypsónak jutott az igazán nagy áttörés kereskedelmi rádióként. B. Tóth László főszerkesztő jó néhány évig számított a magyar zenei ízlés egyik legfőbb alakítójának, és ha Jennifer Lawrence már akkoriban élt volna, bizonyára ő is betelefonált volna valamelyik műsorba, ezt ugyanis először a Calypso hallgatói tehették meg Magyarországon.

26 éves Jennifer Lawrence – 10 dolog, ami már létezett, mielőtt Az éhezők viadala sztárja megszületett volna

Geszler Dorottya szépségkirálynői dobogója

Bár 1989 Miss Hungaryjét Gerlóczy Magdolnának hívják, mégis úgy alakult, hogy a győztesnél sokkal nagyobb rivaldafényt kapott a második udvarhölgy, Geszler Dorottya. Ez nagyban annak köszönhető, hogy a Magyar Televízió nem sokkal a szépségkirálynő-választás után elkezdte őt alkalmazni, és a kilencvenes években számos műsor (Játék határok nélkül, Telemázli…) háziasszonyaként tűnt fel. Ha Lawrence akkor már élt volna, ő is megcsodálhatta volna Geszler Dorottya szépségét.

Geszler Dorottya
Geszler Dorottya

A mozikat is meghódítja Batman

Kicsit bizarr, hogy az a Jack Nicholson udvarolt Jennifer Lawrence-nek a Napos oldalért kapott Oscarja után, akinek a karrierje legnagyobb anyagi sikerét, a Batmant egy évvel azelőtt mutatták be, mielőtt Lawrence egyáltalán megszületett volna. Egy vén kujon ez a Jack!

A Müszi-reklám

Jött egy kalapos úr, csettintett egyet, majd annyit mondott: Müszi. Sokáig szinte senki sem tudta az országban, hogy egy kötvény reklámjáról van szó, és a misztikus bizonyára Jennifer Lawrence-nek is bejött volna, ha már köztünk lett volna a nyolcvanas évek végén.

Elindul az Angyalbőrben

A magyar bakák hétköznapjai sokkal vidámabbak, mint hinnénk. Ha a káprázatosan gyönyörű Jennifer Lawrence már nézett volna tévét 1989-ben, akkor ő is csak ámult volna a vasbogdányi laktanya lakóinak kalandjain, rajongott volna Usztics Mátyásért, és együtt dúdolta volna az országgal a Moho Sapiens kitörölhetetlen főcímdalát, ami szerint a katonalét csupa csuda jó buli és pezsgődurranás.

Moncsicsi

Ha Jennifer Lawrence a nyolcvanas évek végén lett volna gyerek Magyarországon, szinte biztos, hogy lett volna egy Moncsicsi babája, ami ugyan a hetvenes években született, de nálunk a nyolcvanas évtizedben “szedte áldozatait”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top