Sztárok

Faludy György özvegye a csőd szélén állhat

Pedig tavaly októberben elárverezte a költő számos személyes holmiját. Faludy Fanny jó 10 millióval tartozik a NAV-nak.

Faludy György 2005. szeptember 1-én hunyt el, halála után fiatal felesége, Faludy Fanny kezébe került a hagyatéka. Fanny létrehozott egy alapítványt férje emlékére, de ebbe kizárólag a magánvagyonából tett bele pénzt. Tavaly októberben kiderült, hogy Fanny az alapítvány anyagi gondjai miatt árverésre bocsátja Faludy személyes tárgyait. “Az alapítványnak mindig pontosan annyi pénze volt, amennyit én beletettem. De már nem tudom, és nem is akarom finanszírozni a kiadásait. Különösen szomorú döntés kellett hoznom Gyurka halála után tíz évvel” – mondta akkor. Hogy az árverésből mennyi pénz folyt be, arról a sajtó nem szerzett tudomást, mindössze annyit tudni, hogy egy szamovár elkelt, Faludy György Kossuth-díja viszont nem. De hogy Fanny nehéz anyagi helyzetben van, abban szinte biztosak lehetünk.

Faludy György özvegye a csőd szélén állhat

A Bors most azt írja, hogy az asszony neve szerepel a NAV adóslistáján, és magánszemélyként több mint tízmillió forintos tartozása van. A lap megkereste Faludy özvegyét, de ő csak hárított. “Tudok ró­la, hogy a listán vagyok, de én nem szoktam már interjút adni. Se ilyet, se olyat, semmilyen témában. Szerintem már nem minősülök közszereplőnek. Az alapítványról sem szeretnék beszélni, nem akarok kibontakozni” – mondta a lapnak a költő özvegye.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top