nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Star Trek – Perelnek Anton Yelchin szülei

Star Trek – Perelnek Anton Yelchin szülei

Elképzelhető, hogy a Fiat Chrysler a hunyó abban a balesetben, ami Anton Yelchin halálát okozta még júniusban. A szülők perelnek.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Már korábban is okozott sérülést az a típusú váltókar, amivel Anton Yelchin, az orosz születésű amerikai színész, a Star Trek-filmek Pavel Chekovja – autóját is szerelték, ezért a szülők a Fiat Chrysler autógyártó céget hibáztatják fiuk halála miatt.

Star Trek – Perelnek a halott színész szülei

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk: Yelchint a saját autója és a háza előtti biztonsági kapu közé ékelődve találták meg a meredek behajtóút végén. Az autó üresben volt, a motorja még járt.

Később kiderült: a Fiat Chrysler áprilisban több mint 1,1 millió olyan autóját hívta vissza világszerte az elektronikus sebességváltó rendszer miatt, amilyen Yelchint is elgázolta. A Jeep váltókarját ugyanis a megszokotthoz képest máshogyan kellett parkolás-fokozatba állítani. Fény sem jelezte, ha ez megtörtént, így sokszor üresben maradtak az autók, és semmi sem akadályozta meg, hogy elinduljanak. 

A probléma miatt eddig 700 panasz érkezett a gyártóhoz, ebből 266 szólt balesetről, 68 esetben sérülés is történt. Yelchin esete ügyében még zajlik vizsgálat, de eddig úgy tűnik, ez az egyetlen, az autók váltójával összefüggő haláleset.

A színész szülei, Viktor és Irina Yelchin a bírósághoz fordulnak fiuk halála miatt. A keresetük egyrészt a Fiat Chrysler ellen fogalmaz meg vádakat, de a szülők beperelnek egy autóértékesítő kereskedőláncot és a váltó gyártóját is.

via INDEX

Megosztás Facebookon