nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Széll Tamás a stábbal együtt lép le az Onyxtól

Széll Tamás a stábbal együtt lép le az Onyxtól

Elmegy az Onyx étteremtől a Bocuse d'Or-selejtező nyertese, Széll Tamás
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A második magyar étteremként Michelin-csillagot szerzett Onyx és az étterem konyhafőnöke, Széll Tamás útjai mostantól elválnak. Széll munka- és élettársával, Szulló Szabinával együtt lép le. Hamvas Zoltán üzletvezető, aki annak idején velük együtt igazolt az Onyxhoz a Kempinskiből, már korábban távozott.

Széll Tamás a stábbal együtt lép le az Onyxtól

Pintér Katalin, a Gerbeaud ügyvezetője a 444.hu kérdésére ezt mondta el az ügyről:

“Nem új hír, hogy Szulló Szabina és Széll Tamás önállósodni szeretnének. Lehet, hogy kívülről ez meglepőnek látszik, de a szakmában senki számára nem volt titok, hogy ez a tervük. Ez a dolgok természetes rendje a vendéglátásban. Inkább az lenne furcsa, ha örökre az Onyxban akartak volna maradni. Tamás a Bocuse d’Or-selejtező miatt idén alig dolgozott, és augusztus 24-től megint nem dolgozna, mert kezdődik a fölkészülés a lyoni döntőre, az Onyxban meg éppen háromhetes nyári szünet lesz, úgyhogy még a szünet előtt bejelentették, hogy nem maradnak.”

Pintér szerint Széll és Szulló mögött mára kinevelődött egy erős második vonal is, akik bízvást pótolják majd a Széllék távozása okozta hiányt.

Széll Tamás és Szulló Szabina több mint 15 éve dolgoztak a Gerbeaud-nál, a cég érdekeltségébe tartozó Onyxnak pedig 2007-es megalapítása óta a séfjei voltak. Az Onyx 2011-ben Michelin-csillagot kapott.

Széll Tamás a 444.hu-nak annyit mondott az ügyről: “nincs tüske sem harag, elválunk” –  hamarosan pedig közleményt ad ki az ügyről.

Megosztás Facebookon