Sztárok

Tóth Gabi: “Azt gondolják, hogy egy bolond, idegesítő rezgésű valaki vagyok”

Simon Cowell csapata is méltatta a magyar énekesnő képességeit, Tóth Gabi pedig örül az újabb X-Faktor kihívásnak. Többek között azért is, mert itt megmutathatja magát, olyannak, amilyen valójában. De arról is beszél, mi igaz a magánéletével kapcsolatos hírekről.

Persze, tudjuk, hogy az X-Faktor egy nagyszabású show, és az RTL Klub tehetségkutatója látványos produkció. Tóth Gabi szerint viszont az a legfontosabb, ami a háttérben zajlik, a felkészülés és hogy segíthet másoknak.

“Az egyik legnehezebb pillanat, amikor az ember ott kint áll, és érzed a félelmüket. Hajlamos vagyok nagyon átvenni az emberek rezgéseit, mentorként viszont igyekszem határozottságot sugallni és erőt adni, a kemény nőt hozom, Teréz anyut, akire mindenki számíthat.”

Tóth Gabi:

Még nézőként is izgulunk, amikor azt látjuk, hogy ott állnak kint színpadon a versenyzők és sorolják a neveket, kik mehetnek tovább. Az énekesnő többször volt már hasonló szituációban, és mentorként fontos feladatának érzi, hogy a legfőbb támasza legyen az X-Faktor versenyzőinek. Ezért nem mutathatja nekik, ha fáradt, vagy rossz passzban van, mindez pedig néha nem egyszerű, ahogy ezt elmesélte.

“Ezzel együtt minden pillanatát imádom. Ez a legjobb dolog, amit a Szombat esti lázon kívül csináltam.”

Külföldön is elismerik a tehetségét

Talán azt csak kevesen tudják, de nem egyedül a magyar RTL Klub csapatán múlik, ki ülhet be a mentori székbe, hanem a műsor kitalálója, Simon Cowell cége is beleszól a produkcióba, ezért az amerikai producerek is megnézték a magyar jelölteket.

“Azt mondták, nagyon jó példa vagyok arra, hogy milyennek kell lennie egy jó mentornak világszerte, és nekem nagyon jó érzés volt.”

“Én most nyerni fogok, úgy érzem, akárkiket kapok, én most azt programozom, hogy most az én versenyzőm nyerni fog. Ha nem így lesz, akkor is nyertes vagyok, mert itt maradhattam mint veterán, 28 évesen”

Tóth Gabi külföldi álmairól már korábban is mesélt, de mint kiderült, bármennyire is vágyik arra, hogy más országban is elismerjék, hosszabb távon nem tudna külföldön élni, legfeljebb csak fél-egy évre menne el itthonról, mert szereti ezt az országot.

Megváltozott róla az emberek véleménye

Az X-Faktor amúgy egy jó lehetőség arra is, hogy ismét megmutathassa, milyen ember is valójában. Tóth Gabi szeret szerepelni, szeret interjút adni, mégis úgy érzi, gyakran nem olyan kép él róla az emberekben, mint amilyen ő valójában.

“Azt gondolják rólam, hogy egy ilyen bolond vagyok, egy idegesítő rezgésű valami, mert ezt látják. Egy kiragadott képet vagy pózt.  Az X-Faktor óta egyébként nagyon sokat változott az emberek véleménye rólam. Ráadásul pozitív irányba, nagyon sokan megszerettek, ezt érzem.” 

Tóth Gabi:

A közösségi oldalán is sokan írják neki, de ha az utcán találkoznak az énekesnővel, Tóth Gabi gyakran megkapja, hogy egészen más civilben, ami igaz is. Míg a színpadon inkább extrovertált, és szereti kiadni magából az érzéseit, átélni a pillanatot, civilben szívesebben kirándul a természetben, a csendben és a családjával szereti tölteni a legtöbb idejét, nem pedig bulizással, mint ahogyan sokan feltételezik róla.

Gyakran kezelhetetlennek gondolják

“Az a legnehezebb, hogy mindig elvesznek a részletekben nálam, nem látják egyben, amit közölni szeretnék. Bántó, hogy az extrovertáltságomat kezelhetetlenségnek, lázadásnak gondolják, nem pedig egyfajta önkifejezésnek, amiben tényleg az van, hogy nem akarom a feszültségemet magamban tartani. A színpad azért van, azért vagyunk mi előadók, hogy mindent megosszunk az emberekkel, amit mi átélünk. Az a lényege egy színpadi embernek, hogy amit ő megél, amit ő szeretne, azt kiírja magából, zenékben mondja el, hangokba foglalja.”

Ezzel pedig szerinte egyáltalán nincs egyedül. Példának hozta mentortársát, ByeAlexet is, aki nagyon csendes, nyugodt és halk ember, mindaddig, ameddig nem megy fel a színpadra. Ott viszont megőrül, hörög, ugrál és tombol.

“A legfontosabb mondanivalóm, hogy az emberek, akik nem érzik biztonságban magukat az életben, mert nem kapták meg, vagy nem találják magukban ezt az érzést, azoknak ezt a hiányt pótolni. Elmondani nekik, hogy nincsenek egyedül. Sosem vagyunk egyedül, mert ott vagyunk magunknak, másrészt meg ki lehet jönni a dolgokból, csak figyelni kell a jelekre.”

A szerelmi életével kapcsolatban sok a félreértés

Sokan csak az utóbbi egy-másfél évben kezdenek rájönni arra, hogy nem egy lázadó, férfifaló, kezelhetetlen nő Tóth Gabi, ő megragad minden lehetőséget, hogy megmutassa, milyen típusú ember ő valójában. Erre volt jó neki Friderikusz Sándor műsora is, és szerinte utána tényleg másképpen néztek rá az emberek.

“Nem volt nekem olyan sok párkapcsolatom azért. 29 éves leszek, azt gondolom, hogy átlagos próbálkozásaim voltak. De ahogy beszéltük, ez is egy jó példa, mert ebből is lecsíptek valamit. Mert mondjuk, ha így egymás mellé rakják az embereket, akkor azt mondhatják, hogy mennyi pasija volt a Tóth Gabinak. De ezt most lebontjuk 11 évre, akkor már más a kép.”

Tóth Gabi:

A magánéletéről amúgy nem szívesen beszél az énekesnő, mert sokszor előfordult, hogy egy-egy szövegkörnyezetből kiragadott részlet gyakorlatilag önálló életre kelve már egészen más színezetet kapott.

“Most például volt egy ilyen, hogy egy sajtótájékoztatón megkérdezik tőlem, hogy ha a párom most eljegyezne, akkor igent mondanék-e. Ha azt mondom, hogy nem válaszolok, akkor az lesz belőle, hogy biztosan valami probléma van a kapcsolatunkban, ha azt mondom, hogy nem, akkor szakítani fogunk, ha azt mondom, hogy igen, akkor négy címlapon vagyok, hogy eljegyeztek vagy házasodni fogok. És azóta minden sarkon gratulálnak az emberek. Szóval, mi a jó? Vajon mit kell mondani ilyenkor? Ez egy X-Faktor-sajtótájékoztató volt, ahol elhangzott, és van egy ilyen kérdés, amire nem lehet jól válaszolni, mert mindenből ki fog jönni valami.”

Párja ügyesen kezeli a problémákat

Miközben a kisboltban rendszeresen gratulálnak Tóth Gabinak az eljegyzéshez, az énekesnő mosolyogva szokta megköszönni, és rögtön hozzáteszi: ez momentán nem téma náluk otthon. Párja, a Tha Sudras együttesből ismert Trap kapitány, vagy civil nevén Molnár Tibor szerencsére jól kezeli ezeket a helyzeteket.

Tóth Gabi:

“Ő is színpadi ember, ami sokat segít. Ha egy civil munkájú emberrel élnék, akkor ő nem biztos, hogy ilyen jól kezelné a dolgokat.”

Valószínűleg ebben nagy szerepe van a zenész humorának is, amit nagyra értékel az énekesnő.

“Nagyon intelligens és humoros. Nyilván a humor az együtt jár egyfajta intelligenciaszinttel is, én pedig  szeretem az okos embereket, és ő egy nagyon okos ember, nagyon különleges ember. Szeretem a különcöket, és ő egy különc.”

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top