Sztárok

Októberben jön magyarul az új Coelho

E-könyv formában már egy hónappal korábban olvasható Paulo Coelho A kém című, Mata Hari élete ihlette új regénye.

Bár az elmúlt húsz évben az angol, német és holland titkosszolgálat is publikussá nyilvánította a Mata Hariról született dokumentumokat, Coelhót leginkább a nő halála előtt írt levelek elképzelt tartalma inspirálta a könyvírásnál.

Coelho egyes szám első személyben meséli újra Mata Hari életét. A börtönből a nő felfedi minden, az igazság keresése közben hozott döntésének okát, a kis holland faluban töltött gyermekkorától kezdve a boldogtalan, alkoholista diplomata feleségeként töltött időszakig, majd a megtervezett felemelkedésig.    

“Mata Hari egyike volt az első feministáinknak, aki a kor férfi elvárásaival küzdve egy független és konvencióktól mentes életet választott inkább magának. Az egyetlen bűne, hogy szabad és független nő volt” – idézi a bestseller szerzőt a kiadó közleménye.

Az Athenaeum Kiadó ajánlója szerint “Mata Hari az első világháború után bizalmasává tette a kor leggazdagabb és legbefolyásosabb férfijait. Bécsben találkozott Sigmund Freuddal, de Pablo Picasso, Amadeo Modigliani és számos neves személy is udvarlói közé tartozott, táncolt a milánói Scalában, ahol Nizsinszkijjel, a kor legünnepeltebb balett-táncosával léphetett egy színpadra. Felszabadította magát a huszadik század eleji társadalmi szokások és elvárások alól, végül azonban az életével fizetett szabadságáért. Ahogy a kivégzésére várt egy párizsi börtönben, utolsó kívánsága volt, hogy leveleket írhasson.”

Paulo Coelho könyveiből eddig több mint 200 millió példányt adtak el mintegy 160 országban, műveit 80 nyelvre fordították le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top