Sztárok

Sztárok eljátszották, ők átélték: amikor a valóság a legjobb forgatókönyvíró

Nem lebecsülendő a fantázia, de van, amikor az élet is tud olyat produkálni, amitől leesik az állunk. Julia Roberts, Nicole Kidman vagy Leonardo DiCaprio mind akkor hozta a legjobb formáját, amikor egy létező, hétköznapi embert kellett megformálnia.

Említhetnénk Mulan legendáját, amiből Disney egy romantikus regényt csinált, a kínai változaton viszont mindenki csak sír. De nem kell most messzire mennünk, az idei év Oscar-esélyesei között sok film valós történeten alapult, egykor élt vagy ma is élő emberek történeteit mesélték el.

Sztárok eljátszották, ők átélték: amikor a valóság a legjobb forgatókönyvíró

Ilyen volt a Steve Jobs életéről készült mozi, vagy éppen a Leonardo DiCapriónak végre Oscart hozó Visszatérő, de ott van a Joy, amelyben Jennifer Lawrence mutatott be egy hétköznapi hőst, nevezetesen Joy Manganót. (De a linkre kattintva megnézheted, mennyire hasonlítanak ezek a filmek a valós szereplőkhöz!)

Sztárok eljátszották, ők átélték: amikor a valóság a legjobb forgatókönyvíró

A kiemelkedő alakítások mögött minden esetben egy igazi egykor élt, vagy most is élő embert találunk, aki ugyanúgy tanít valamit emberségről, bátorságról, kitartásról, mint amilyeneket Coelho a műveiben felhalmozott. Csak ők mégis hitelesebbek, mégis ott voltak, mégis átélték. Nem csoda, a színészekből is a legjobbat hozzák ki ezek a szerepek, pláne, amikor ismerik is az illetőt.

Ha hasonló témában olvasgatnál még: 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top